LIGE PETICE

Wolfsburg s Kovačem ima najgori početak sezone ikad. Bild: Navijači su zviždali

Foto: EPA

NIKO KOVAČ je loše ušao u sezonu s Wolfsburgom, njemačkim prvoligašem kojeg je preuzeo tijekom ljeta. U petom kolu Bundeslige izgubio je od Kölna rezultatom 4:2, što mu je treći poraz. Upisao je i dva remija te se bez pobjede i s dva od mogućih 15 bodova nalazi na 16. mjestu.

Protiv Kölna je na teren prvi put Kovač otpočetka poslao Bartola Franjića. Bivši dinamovac odužio mu se asistencijom u drugoj minuti, Iskoristio je nesigurnost nogometaša gostujuće momčadi te osvojio loptu na sredini terena. Sjurio se prema golu protivnika te s 30-ak metara uputio krasnu prizemnu loptu iza leđa obrane prema suigraču Lukasu Nmechi. Nmecha je također sjajno utrčao iza leđa braničima, dočekao loptu u punom trku i odmah potegnuo po golu Marvina Schwabea i doveo Wolfsburg u vodstvo.

Međutim, Köln je izjednačio u 22. minuti golom Dejana Ljubičića, a deset minuta kasnije je Paulo Otavio zabio autogol za preokret. Nmecha je svojim drugim golom u 79. minuti donio nadu Wolfsburgu, ali nju je ubrzo ugasio Sargis Adamyan, postavivši konačnih 4:2.

"Kovač sada mora isporučiti"

Bild piše kako je Kovačeva momčad u krizi te ističe kako je u prvom poluvremenu "izgledala bezvoljno i nije radila nikakav pritisak na protivnika" zbog čega su, piše njemački medij, "navijači zviždali". "A ni u drugom poluvremenu nije bilo bolje. Iz publike se čulo: 'Želimo vas vidjeti kako se borite'", navodi Bild.

"Jedno je jasno: Wolfsburg u idućim utakmicama ne smije biti tako bezvoljan. Čekaju ga teški protivnici - Eintracht i Union Berlin. Kovač sada mora pobijediti", zaključuje Bild o momčadi bivšeg hrvatskog izbornika i nekadašnjeg trenera Eintracht Frankfurta, Bayerna i Monaca.

Wolfsburger Allgemeine Zeitung je objavio tekst pod naslovom "Pobjede se ničime ne mogu zamijeniti", njemački Sky napisao je kako je "Köln produljio krizu Wolfsburga, dok Sport Buzzer smatra kako je Kovačev Wolfsburg "veliko razočarenje".

Najlošiji početak u povijesti kluba

"Dobro smo ušli u utakmicu. Radili smo točno ono što smo htjeli, a to je igrati u dubinu. Imali smo priliku za 2:0, ali nismo zabili. Imamo previše individualnih pogrešaka i premalo fizičkog kontakta. Ako niste agresivni, ne možete dobiti duel", rekao je Kovač nakon poraza od Kölna pa zaključio:

"Ne može se nogomet igrati ovako kako mi igramo. To moramo što prije promijeniti. Možda moramo raditi samo na duelima kako bi svaki igrač bio dovoljno blizu protivnika." Wolfsburgov ulazak u sezonu je najlošiji u povijesti Bundeslige, ističu Nijemci.

Podsjetimo, njemački mediji više su puta pisali o svađi između Kovača i Maxa Krusea, najboljeg strijelca proljetnog dijela prošle sezone u Wolfsburgu. Da su odnosi bili napeti, potvrdio je i direktor kluba Jörg Schmadtke. "Razgovarao sam s obojicom i rekao da želim više mira", izjavio je Schmadtke. Kovač je Krusea jučer stavio u prvih 11.

Pročitajte više