WTA ZUERICH: PORAZ JELENE KOSTANIĆ

Hrvatska tenisačica Jelena Kostanić poražena je u dvoboju 1. kola na WTA turniru u Zuerichu od Argentinke Paole Suarez 6:3, 3:6, 6:4. L



Bio je to njihov prvi međusobni susret, u kojem je Splićanka u prvom setu čak triput gubila svoj početni udarac. Kostanić se vratila u drugom sa 6:3, a u trećem je Argentinka opet triput napravila "break" i riješila dvoboj u svoju korist. Splićanka je u dvoboju čak sedam puta gubila servis, a od od 24 lopte za obrat iskoristila je samo šest. Suarez i Kostanić su imale ukupno samo pet as-servisa, dok je Argentinka imala čak devet dvostrukih pogrešaka.

Kostanić je u 3. kolu kvalifikacija izgubila od Ane Ivanović iz SCG, ali je ipak upala u glavni turnir kao "lucky loser" zahvaljujući odustajanju Lindsay Davenport. Ovo joj je bio treći nastup u Zuerichu, gdje je samo 1999. igrala drugo kolo.

Popodne naša najbolja tenisačica Karolina Šprem igra sa Amerikankom Venus Wiliams. Varaždinka je negdašnju prvu tenisačicu svijeta ove godine svladala u 2. kolu Wimbledona, a Amerikanka ju je ranije pobijedila u polufinalu Berlina. Šprem je dosad u Zuerichu igrala samo jednom, izgubivši lani od Molik.

(Hina) xrš yrš

Pročitajte više