Xavi: Divim se Dariju Srni

Foto: Marko Prpić/PIXSELL, EPA

DARIJO SRNA večeras će kao privremeni trener Šahtara iz Donjecka voditi momčad na gostovanju kod Barcelone u trećem kolu Lige prvaka. Nakon ove utakmice Srnu će naslijediti Hrvat Marino Pušić, koji je dosad bio pomoćni trener u Feyenoordu. U najavi susreta o Srni je govorio i Barcelonin trener Xavi, koji ga dobro poznaje iz igračkih dana.

"Imam veliki respekt prema Šahtaru. Razumijem da imaju poteškoće zbog stanja u njihovoj državi. Teško im je provoditi toliko dana daleko od kuće i obitelji. Sada ih trenira Darijo Srna, koji je nekada bio vrlo dobar desni bek. Dobro ga poznajem i divim mu se. Veselimo se igrati protiv Šahtara, znam puno njihovih igrača, a kao ekipa su nas sve iznenadili", rekao je Xavi.

Barcelona: Xavi i Srna, poznata lica

I Barcelona je u najavnom tekstu uoči utakmice istaknula poznanstvo Srne i Xavija. "Xavi i Srna susreću se prvi put kao treneri, ali Kataloncu i Hrvatu su se putevi ukrstili još dok su imali loptu u nogama. Kao igrači klubova koje sada treniraju, sučelili su se četiri puta. Xavi je pobijedio triput, a Hrvat jednom", pišu iz Barcelone.

Prvi put su Srna i Xavi igrali jedan protiv drugog u Ligi prvaka 2004. godine, kada je Šahtar na Camp Nouu senzacionalno pobijedio 2:0. Drugi put su se susreli 2008. u istom natjecanju, a Barcelona je pobijedila 2:1 i kasnije osvojila Ligu prvaka.

U borbi za trofej Srna i Xavi našli su se 2010. u UEFA-inom Superkupu, gdje je Barca bila bolja 1:0. Posljednji susret u klupskim dresovima imali su 2011. u četvrtfinalu Lige prvaka, a Barcelona je na domaćem terenu pobijedila 5:1. U uzvratu Srna nije igrao. Srna i Xavi suprotstavljeni su bili još u dresu reprezentacija na Euru 2012., kada je Španjolska u grupnoj fazi pobijedila Hrvatsku 1:0.

Pročitajte više