Youtuber u kvalifikacijama za Australian Open izbacio nekadašnjeg 18. igrača svijeta

Foto: Profimedia

FRANCUSKI youtuber Jules Marie (32) u prvom je kolu kvalifikacija za Australian Open izbacio kontroverznog sunarodnjaka Benoita Pairea, nekad 18. tenisača svijeta. Marie je bio bolji sa 7:6, 6:4, a u drugom od tri kola ga čeka 198. igrač svijeta Alexander Ritschard.

Marie je 2015. godine bio odustao od profesionalnog bavljenja tenisom nakon loših rezultata. Tijekom pandemije koronavirusa odlučio je otvoriti YouTube kanal posvećen tenisu na kojem je dosad skupio preko 110 tisuća pratitelja. Njegovi videozapisi su došli i do Novaka Đokovića, koji ga je 2021. pozvao da mu bude trening-partner za Roland Garros. Marie se nakon toga odlučio vratiti profesionalnom tenisu.

Vratio se nakon treninga s Đokovićem

Francuz je od Toura prvotno odustao 2015. nakon niza neuspjeha. YouTubeu kanal s preko 110 tisuća pretplatnika pokrenuo je tijekom pandemije koronavirusa, kada je ponovno otkrio strast prema tenisu, i snimao je videozapise u kojima je pokazivao kako trenirati u karanteni. Njegovi videi uskoro su nekako stigli i do Novaka Đokovića, koji ga je pozvao da mu bude sparing-partner na Roland Garrosu 2021. godine.

"Zahvaljujući YouTube kanalu, mogu platiti sve, i snimatelja i šest drugih ljudi koji mi pomažu na projektu. Moj prvi cilj je igrati na sva četiri Grand Slama. Naravno, kad sam bio dijete, cilj mi je bio biti broj 1 u svijetu. Sada bih, naravno, želio biti među 100 najboljih. Ali bit ću jako sretan odigram li sva četiri Grand Slama", rekao je za ATP-jeve stranice Marie, trenutno 224. tenisač svijeta.

Pročitajte više