HAJDUK U EUROPI

Za izbacivanje Vitorije Hajduku bi mogla stići nagrada u ljeto 2023.

Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL

HAJDUK u srijedu gostuje kod Vitorije Guimaraes u uzvratnoj utakmici trećeg kvalifikacijskog pretkola za Konferencijsku ligu. Hrvatski je doprvak u prvoj utakmici na Poljudu sjajnim nogometom pobijedio 3:1. Pobjednik ovog dvoboja ući će u play-off za skupine, gdje ga čeka španjolski Villarreal, osvajač Europa lige 2021. te polufinalist Lige prvaka ovog proljeća.

Pun stadion, novac i koeficijent

Za Hajduk je vrlo važno izbaciti Guimaraes. Naime, prolaskom će splitski klub zaraditi 300 tisuća UEFA-inog novca, ali i dobiti priliku (barem) još jednom napuniti Poljud te zaraditi na rasprodanom stadionu. Uz to, prolazak protiv Vitorije Hajduku bi povećao koeficijent na 9.000, piše Tomislav Globan. 

Nagrada u 2023.

Upravo je to koeficijent koji je ove godine bio granica nositeljstva u trećoj kvalifikacijskoj rundi. Hajduk bi prolaskom Vitorije napravio dobar posao po pitanju europskih natjecanja za sljedeću sezonu, bez obzira na potencijalne ishode duela s Villarrealom.

"Treba pritom imati na umu da je koeficijent 9.000 ove sezone bio dovoljan za 136. mjesto na ljestvici klubova. Zbog inflacije bodova, 9.000 će iduće sezone donijeti plasman tek oko 145. mjesta, što znači da bi se granica nositeljstva u Q3 mogla povisiti na 9.500", dodatno je pojasnio Globan.

Pročitajte više