"Za Nikom plaču svi u Portsmouthu, tajnice, treneri, osoblje..."

IAKO je još jučer objavljeno da je Niko Kranjčar potpisao za Tottenhamom, informacija je bila samo djelomično točna. Tek je danas oko podneva po hrvatskom vremenu bivši Dinamovac i Hajdukovac rekao konačno da. Ugovor je potpisan na londonskom Heathrowu, a iako nema službene potvrde, vjeruje se da će Kranjčar u Spursima provesti četiri godine i zarađivati oko milijuna i pol eura godišnje.

"Jučer je sve bilo više manje ispregovarano, no tek je danas stavljen potpis na ugovor. Sada je tek to gotova stvar", rekao je za Index Nikin menadžer Emil Žgur.

"Niko je sretan, kako ne bi bio"

Žgur nije htio potvrditi cifru od 2.5 milijuna funti koliko je navodna odšteta Portsmouthu, ali je pristao prokomentirati zašto je spominjana cifra niža od očekivane.

"Ja sam i prije rekao da kako kraj prijelaznog roka bude isticao, tako će cijena transfera padat. Niko bi sljedeće godine bio slobodan igrač...Bez obzira na to, mi smo odradili i velik posao za Portsmouth. Tottenham je ponudio nisku cijenu, a onda sam ja ušao u pregovore,  nije bilo druge. Jučer navečer smo rekli ne i uspjeli isposlovati višu cijenu koja je i na zadovoljstvo Portsmoutha", objašnjava Žgur i dodaje:

"Gledajte, imali smo odličnu ponudu i prošle godine, no to je završilo kako je završilo. Portsmouth je tražio puno previše. Kako bi mu na kraju ove godine istekao ugovor Peter Storie je znao da ćemo već 1. siječnja otići u drugi klub. Znali su točno i koji je to klub. Ovako smo i zaštitili njihove interese. Niko je tamo bio omiljen. Svi ga jako vole, a sada kada je otišao za njim plaču i tajnice i pomoćnici i svo ostalo osoblje. Svima je jako žao."

Zadovoljan zbog transfera, Kranjčar se uputio prema reprezentativnoj bazi u Rovinju gdje bi trebao stići u popodnevnim satima. Žgur nam je prenio i njegove dojmove.

"Kako ne bi bio zadovoljan, jako je sretan jer je sve napokon gotovo."

Pročitajte više