Za Poljud se bore Šušak i Vulić!

"PREVIŠE sam uzrujan i mogao bih puno toga neugodnog kazati, zato ću se javnosti obratiti na službenoj press konferenciji u Splitu.", riječi su Gorana Vučevića, koji je nakon poraza u Zadru u 12. kolu HNL-a dao neopozivu ostavku na mjesto tenera Hajduka! Glavni kandidati za preuzimanje poljudskog žezla su Zoran Vulić i Ivo Šušak.

Na iznistiranje novinara Vučević je kratko pojasnio ono što se jasno moglo vidjeti na travnjaku Stanova: Hajduk nema igru s kojom bi mogao računati na borbu za naslov prvaka.

"Istina je, više nisam trebner Hajduka. Odlazim zajedno sa svojim stožerom. Ostavku podnosim zbog slabih rezultata, drugi razlozi ne postoje. Svoju odluku još nisam priopćio igračima, s njima ću se oprostiti sutra, kao niti čelništvu kluba, s nima ću također tek razgovarati. Hajduk je veliki klub koji ne bi smio ovako gubiti bodove, čini se da nisam dovoljno motivirao igrače."

Hajduku se, u zahuktavanju sezone, ukazala sjajna prigoda da sustigne ranjeni Dinamo, ali navijače je silno rastužila činjenica da njihova momčad jednostavno nema resurse za takav podvig. Poraz na Stanovima, koji je da situacija bude tragičnija kreirao Marin Ljubičić, veznjak kojeg je Poljud nedavno okarakterizirao nepotrebnim, samo je potvrdio naznake da Hajdukova igra nije na očekivanoj razini, unatoč rezultatima kojima se prikrivala limitiranost momčadi.

Mate Peroš, predsjednik Hajduka, prosvjedovao je jer se Vučević nije najprije obratio klupskoj upravi sa svojim zahtjevom. Njegovu je reakciju etiketirao kao ishitrenu te je najavio promptno sazivanje sjednice Upravnog odbora. Hajduk traži novo rješenje, a kao najveći se kandidat spominje "vječni Hajdukovac" Zoran Vulić.

Goran Vučević preuzeo je momčad Hajduka 25. svibnja 2008. godine iz ruku Roberta Jarnija. U 12 odigranih kola sezone 2008/09 Vučević je upisao šest pobjeda, dva remija i četiri poraza, no nezadovoljstvo je kulminiralo zbog loše igre, a ne zbog rezultata. Hajduk se muči s realizacijom, golovi stižu samo iz prekida, a kroničari su klub ironično preimenovali iz HNK Hajduk u NL Penal.

Vučević je s Hajdukom odradio solidnu euro prezentaciju, ali se nije uspio probiti do 1. kola Kupa Uefa. Boljim se pokazao Deportivo iz La Corune.

Vulić: Sve je jasno kad se nekoga voli!

Nakon što je napustio Sibir i tamošnji izvor zarade Luč Energiju, Zoran Vulić kao zateguta puška čeka poziv Hajduka. S Vučevićevom ostavkom promptno se proširila vijest da se Vulić ponovo vraća na Poljud. Vulić je dobio otkaz u ruskoj Luč Energiji, nakon teškog poraza 8:1 na gostovanju kod Zenita u St. Petersburgu.

Vulića smo uhvatili smo na putu iz Zadra u Split, baš kada se vraćao s utakmice Zadar - Hajduk. Bio je u društvu Vinka Bajrovića, famoznog Hajdukovog kupštinara. Slučajno ili ne, vrijeme će pokazati...

"Oduvijek sam bio Hajdukovac i uvijek ću biti. No zbilja je zbilja, a priče su priče. Ne volim analizirati što bi bilo, kad bi bilo. Evo upravo se vozim s Bajrovićem kući, no nikakvog razgovora o tome nije bilo", rekao nam je Vulić, ali je u zraku ostavio otvorenu mogućnost da po tko zna koji put preuzme ulogu poljudskog vatrogasca.

"Naravno da bi razmislio o ponudi za preuzimanje momčadi, kada se netko voli onda onda je tu sve jasno."

Šušak je već odbio Bijele

Ivo Šušak zamijenio je Vučevića na mjestu šefa skautske službe Slavena Bilića, a kako stvari trenutno stoje, mogao bi ga zamijeniti i na klupi Hajduka. Šušak je ozbiljan kandidat za novog trenera, a znakovito je da je nekadašnji trener Osijeka i Dinama već ovog ljeta odbio posao šefa Hajdukove omladinske škole.

Blizu Poljuda, nakon odlaska iz Sesveta, bio je i Zlatko Kranjčar, a sada se i ta priča aktualizirala. Uprava će reagirati brzo, već sutra ujutro na Poljudu se očekuje bijeli dim...

D.R.,M.Š.
Foto: Index

Pročitajte više