Koronavirus u sportu

Za River Plate večeras brani veznjak koji je na SP-u protiv Hrvatske promašio zicer

Foto: Matthias Koch/EPA-EFE

ARGENTINSKOG nogometnog velikana River Plate poharao je koronavirus. Jučer je objavljeno da ima 25 zaraženih igrača, ali večeras mora na teren u petom kolu Cope Libertadores protiv kolumbijskog Santa Fea jer prema pravilima natjecanja klub mora nastupiti ako ima barem sedam dostupnih igrača.

Najveći je problem u tome što su Riveru zaražena sva četiri vratara, a Južnoamerička nogometna konfederacija (CONMEBOL) nije mu dozvolila da za današnju utakmicu naknadno registrira 21-godišnjeg vratara Alana Leonarda Diaza.

Tako će večeras na gol stati veznjak i argentinski reprezentativac Enzo Perez, kojeg hrvatska javnost pamti s utakmice Argentine i Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Perez je tada u prvom poluvremenu propustio najbolju šansu za svoju momčad na utakmici.

Argentinski mediji pišu da je osim Pereza zdravo još 10 igrača pa će ih na utakmici sa Santa Feom biti ravno 11 i neće imati nijednu zamjenu. U ovakvim okolnostima teško da će izboriti bodove koji bi im mogli biti ključni jer se bore za prolazak skupine. Trenutno su drugi sa šest bodova, koliko ima i Atletico Junior. Vodeći Fluminense ima dva boda više.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više