Za tri mjeseca će slaviti 41. rođendan. Zabio je u Ligi prvaka i ispisao povijest

Foto: EPA

PORTO je pobjedom 5:3 protiv Šahtara zasjeo na drugo mjesto skupine H. Najbolji igrač u golijadi bio je Wanderson Galeno s dva gola i dvije asistencije. Osim njega zabili su Mehdi Taremi, Pepe i Francisco Conceicao, sin trenera ekipe Sergija Conceicaa. Za Šahtar je prvi gol dao Danilo Sikan, drugi je bio autogol Stephena Eustaquija, dok je treći zabio Eguinaldo.

Kapetan Porta Pepe je svojim golom ponovno ispisao povijest najelitnijeg nogometnog natjecanja. Gol je zabio u dobi od 40 godina i 290 dana i tako popravio vlastiti rekord za najstarijeg strijelca u ovom natjecanju. Pepe će u veljači proslaviti 41. rođendan, ali i dalje igra na elitnoj razini.

Pepe je rođeni Brazilac koji je kao 18-godišnjak preselio u Portugal i kasnije postao reprezentativac te zemlje s kojom je 2016. postao europski prvak. Matični klub mu je Maritimo odakle je otišao u Porto, a zatim je u 10 godina s Real Madridom osvojio sve što je mogao. Nakon epizode u Bešiktašu 2019. se vratio u Porto, a sudeći prema igrama, kraj karijere još nije na dnevnom redu.

 

Pročitajte više