europa liga

Zabio je golčinu u stilu Roberta Carlosa, ali svi pričaju o njegovoj proslavi

Screenshot: Twitter

MUHAMMED GUMUSKAYA, do sinoć nepoznati mladi (20) veznjak Fenerbahčea, proslavio se fenomenalnim golom za pobjedu (1:0) njegove momčadi nad HJK-om iz Helsinkija u prvoj utakmici play-offa Europa lige.

U 65. minuti, samo tri minute nakon što je ušao u igru, Gumuskaya se među dva suparnika izborio za loptu, prošao ih i onda s 18 metara od gola iskosa s lijeve strane snažno odapeo ljevicom.

Tako lansirana, felšana lopta je bježala od golmana te se od prečke zabila u mrežu.

Međutim, Gumuskayinu golčinu u stilu Roberta Carlosa, koja mu je k tome prvi gol u seniorskoj karijeri, zasjenila je njegova proslava zgoditka kakav se vjerojatno postiže jednom u životu.

Otrčao je prema navijačima Fenera pokušavajući poljubiti klupski grb na dresu. Međutim, Fenerbahčeov novi dres nema grb. Točnije nema ga istaknutog na lijevoj strani u ravnini prsiju, nego su deseci grbova isprintani cijelom duljinom dresa i nevidljivi su jer su gotovo identične boje kao i dres.

Zato je Gumuskaya bezuspješno pokušavao pronaći grb i poljubiti ga, a snimka ove njegove proslave postala je viralna.

Dio ljubitelja nogometa na društvenim mrežama misli da on nije znao da mu dres nema grba, dok brojni tvrde da je ovo bila Gumuskayina zafrkancija.

U svakom slučaju, šou njegovoj golčini ukrao je način na koji ju je proslavio. 

Pročitajte više