HNL

Zadar kažnjen jer su mu navijači bananom gađali tamnoputog igrača Šibenika

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

DISCIPLINSKI sudac Nogometnog saveza Zadarske županije Jurica Vidaković kaznio je Zadar s 10 tisuća kuna. Prije dva tjedna u 65. minuti prekinuta je prijateljska utakmica između Zadra i Šibenika na Stanovima zbog vrijeđanja i rasističkih ispada navijača domaćih prema igračima gostiju.

Nekoliko navijača Zadra ušlo je na zatvorenu južnu tribinu tako što su preskočili ogradu te uz hukanje bacili bananu u smjeru Šibenikovog tamnoputog braniča Marcosa Mine. Utakmica je prekinuta odmah nakon tog gnjusnog čina. Šibenik je nakon utakmice objavio: "Od prve minute gledatelji koji su prisustvovali utakmici su vrijeđali igrača HNK Šibenika na nacionalnoj osnovi uzvikujući 'Matiću, Srbine.'

Nakon toga uslijedilo je vrijeđanje i omalovažavanje igrača HNK Šibenika Marcosa Mine na rasnoj osnovi, upućujući pogrdne zvukove (hukanje) prema njemu. Sve je kulminiralo bacanjem banana i naposljetku staklene boce prema igraču na terenu, usred čega je utakmica i prekinuta u 65. minuti odlukom sudaca." Zadar se ispričao Šibeniku nakon ispada njegovih navijača.

Pročitajte više