"Zadivio me posao koji je Štimac napravio u Indiji. Ima jako dobar odnos s igračima"

Foto: Profimedia

IGOR ŠTIMAC započeo je pripreme za Azijski kup s indijskom reprezentacijom, koja se nalazi u grupi B s Australijom, Uzbekistanom i Sirijom. Uoči početka priprema u stručni stožer uključio je bivšeg engleskog reprezentativca Trevora Sinclaira, s kojim se poznaje još iz West Hama, gdje su zajedno igrali dvije godine. Sinclair je po dolasku u reprezentaciju dao intervju za službene stranice indijskog saveza te naglasio da je impresioniran poslom koji je Štimac dosad napravio.

Sinclair: Impresioniran sam poslom koji je Igor napravio

"Impresioniralo me kad sam vidio kakav je posao Igor napravio s ovom ekipom. Inzistirao je na tome da dečki rade osnove kako treba i prenesu ih na teren. Igor mi je poslao videozapise na kojima se vidi kako je ekipa izgledala prije nego što je došao. Mogao sam primijetiti značajan trud koji je uložen u ovu momčad. To su nijanse, ne primjećuju ih svi ljudi", rekao je Sinclair pa dodao:

"Iza mene je nekoliko užurbanih dana, ali pohvatao sam sve i impresioniran sam. Radi se o grupi marljivih, poniznih, entuzijastičnih i talentiranih dečkiju. Imaju jako dobar odnos s Igorom i ostatkom stožera te žele dati sve od sebe za svoju državu."

Sinclair nema značajnog trenerskog iskustva. Bio je pomoćnik tek u engleskom niželigašu Lancaster Cityju. Najveći dio igračke karijere proveo je upravo u West Hamu, no u Premier ligi nastupao je i za Blackpool, QPR te Manchester City. Za Englesku je zaigrao 12 puta, od čega je četiri nastupa skupio na Svjetskom prvenstvu 2002. godine.

Pročitajte više