Zadrani dolaze šokirati Draženov dom: Cibona je favorit, ali noge su već teške

SKOR minule sezone Zadranima nikako ne ide na ruku uoči prve utakmice u finalnoj seriji hrvatskog košarkaškog prvenstva. Cibona je ove godine protiv najvećih rivala skupila četiri pobjede, Zadrani su slavili samo jednom. "Većinom su to bile utakmice 'u gusto'. Falilo nam je malo sreće, možda nam se to napokon vrati", mišljenje je najboljeg igrača Zadra Hrvoja Perića.

Posebno u završnici sezone istaknuo se Perić izvrsnim partijama zbog kojih je dospio i u bilježnicu izbornika Joke Vrankovića. Ali utakmica u nogama se već skupilo dosta, igra se sve teže. "Ako smo umorni mi, umorni su i oni. A mi smo rasterećeniji jer je Cibona favorit. Oni baš moraju osvojiti prvenstvo", najavio je Perić prvu utakmicu u razgovoru za Zadarski list.

Ishod uvodnog dvoboja koji se igra u Zagrebu, gdje Zadar ove sezone nije uspio slaviti, Perić nije želio predviđati. "Dat ćemo sve od sebe pa što bude", kaže Perić kojem se mora priznati da izvrsnim partijama već dugo nosi Zadar na svojim leđima. "Povukao sam u jednom razdoblju, u nekom drugom razdoblju povukli su drugi igrači", kaže Perić.

Stipčević: Tomas i Gordon mogu sami dobiti utakmicu

Najbolji aspekt u Ciboninoj igri za Zadrovog razigravača Roka Stipčevića je vanjska linija koja u obrani radi neprestani pressing, a u napadu pravi razliku. Posebno je istaknuo Tomasa i Gordona. "Oni su svaku utakmicu spremni zabiti 30 koševa. Pokazali su to u finalu NLB lige, kad su sami igrali protiv Partizana", kaže Stipčević.

"Oni će nas tim pressingom nastojati što više unervoziti tako da mi moramo igrati pametno i ostati mirni, posebno kad izgubimo jednu ili dvije lopte. To je taj njihov mlin; Cibona radi, radi i radi sve dok ne dođe njihovih desetak minuta. A kada naprave razliku, onda je i održavaju", analizirao je Stipčević.

"Došli smo do finala, do borbe za naslov. Zadovoljni smo što smo tu, ali nekako nismo u potpunosti ispunjeni s time. Svima nama je velika želja da pokažemo da se možemo nositi s njima i da odemo do kraja", zaključuje playmaker Zadra.

Pročitajte više