NBA pojačanje u Zagrebu! "Došao sam zbog Maya i Kukoča!"

"PRIJE ozljede bio sam najbrži igrač lige! Vjerujem da sam i danas među deset", predstavio se u zagrebačkoj Areni TJ Ford, 28-godišnjak rodom iz Houstona koji je NBA ligu zamijenio Hrvatskom. Ford je novi play Zagreba, u Trnsko stiže kao slobodan igrač, a za Indiana Pacerse je u posljednje tri godine odigrao preko 150 utakmica. U NBA je kročio 2003. kao osmi izbor na draftu od strane Milwaukee Bucksa, kao zvijezda sveučilišne košarke. U 2010. i 2011. imao je problema s ozljedama, ali je u zadnje dvije sezone u 88 utakmica igrao po 20-ak minuta.

"Imao sam i drugih ponuda, ali došao sam u Zagreb, tako se odigralo. Moji prijatelji Sean May i Toni Kukoč odigrali su najveću ulogu u ovom transferu. Igrao sam s njima u Bucksima. Možda nisam igrao od svibnja, ali prije ozljede sam bio jako brz. I sada sam, ne brinite"

Ugovor je potpisan s opcijom da se može razvrgnuti odmah po prekidu lock-outa koji traje u NBA ligi.

Ford bi se navijačima mogao predstavit već u četvrtak kada će Zagreb dočekati njemački Brose Baskets koji ih je u prvom kolu Eurolige svladao 96:65. Pree novi europski izazov košarkaši Zagreba ohrabreni su posljednjim pobjedama protiv Žalgirisa u Areni i Heliosa u KD Dražena Petrovića.

Nakon što su nadmašili prošlogodišnji rezultat Cibone "mravi" žele i drugu pobjedu kako bi zadržali barem teoretske šanse u prolaz dalje.


"Bamberg je jedna jako dobra momčad koja je dobro vođena i sigurno nam neće biti lako doći do pobjede iako to želimo i to smo si postavili kao cilj. Neugodni su jer im je ekipa tako sastavljena, bez velikih zvijezda ali sa puno vrlo dobrih igrača koji jednako raspoređuju minutažu i ulogu u momčadi", rekao je trener Zagreba Vladimir Androić i otkrio još neke pojedinosti o protivnik:

"Uglavnom igraju sa osmoricom igrača u rotacijama i svojom postavkom igre su vrlo nezgodna momčad za nas. Zbog svega toga se ne može reći kako smo mi favoriti u ovoj utakmici".


Androić je naglasio: "Ipak, oni su dosta bolja momčad na svom terenu i svojoj dvorani, a na gostovanju je to ipak nešto drugačija momčad. Što se nas tiće mi smo u problemima jer sitne ozljede imaju Heytvelt, May i Simon, a Mario Kasun praktično nije ni trenirao još od utakmice protiv Heliosa. No, atmosfera u momčadi je značajnije bolja, raspoloženje je bolje i vedrije, nemjerljivo sa onim razdobljem s početka sezone kada smo uvjerljivo izgubili na gostovanju kod Brose Basketsa u Bambergu".

Ni Nijemci ne dolaze bez ambicija.

"Mislim da je jasna važnost ove utakmice za nas. Ako želimo u Top 16, moramo pobijediti u Zagrebu. Igraju puno bolje nego do sada ove sezone, bili su dobri u Malagi i protiv Kaunasa prošlog tjedna. Nije ih lako pobijediti pa možemo očekivati potpuno drugačiju utakmicu od prve. Spremni smo za izazov", rekao je trener Brose Basketsa Chris Fleming.

Pročitajte više