Zagreb zamjenu za Horvata našao u slovenskom reprezentativcu Gajiću

ZAGREBAŠI su danas svom rosteru pridodali dva nova imena: Slovenca Dragana Gajića i mladog Nikolu Špelića koji je sa svojim matičnim klubom potpisao prvi profesionalni ugovor.

Gajić je 25-godišnji slovenski reprezentativac koji je do sada nastupao za Celje, a prvenstveno je doveden kako bi zakrpao rupu nastalu ozljedom kapetana Zlatka Horvata. Klub je tražio brzinsko rješenje u skladu sa trenutačnim financijskim mogućnostima, za koje tvrde da nisu bajna.

"Prije svega bi Zlaji poželio brz oporavak. On je vrhunsko desno krilo i ja samo želim nastaviti tamo gdje je on stao u proteklih nekoliko godina igranja za Zagreb. Ovo mi je definitivno najveći izazov u karijeri, velika mi je čast igrati s igračima poput Lazarova, Balića, Valčića i sa svima ostalima da ih ne nabrajam poimence", rekao je nakon potpisa slovenski rukometaš.

Maglajlija: Zadovoljni smo, iako je napredak mogao teći malo brže

Špelić je Zagrebovo "dijete" i prema riječima trenera Maglajlije vjerojatno najperspektivniji vanjski igrač u državi.

"Ovo mi je prvi profesionalni ugovor. Od početka sam sa Zagrebom i drago mi je da sam baš sa svojim klubom potpisao prvi ugovor. Nadam se da ću pomoći ekipi, prvenstveno na domaćem terenu. Naravno, nadam se što većoj minutaži koja će prije svega ovisiti o mojim igrama", kratko se novinarima obratio Špelić.


Obojica će se odmah priključiti prvoj momčad, a trener Maglajlija ističe da je iznimno zadovoljan obavljenim poslom.

"Gajić je neupitna kvaliteta i to je maksimum koji je Zagreb mogao napraviti u ovako kratkom vremenskom razdoblju. Ima iskustvo igranja Lige prvaka i iskustvo iz slovenske reprezentacije. Špelić je veliki talent. Zaslužio je ovaj sljedeći korak, a to je profesionalni ugovor. Sigurno će pomoći u domaćem prvenstvu, a vidjet ćemo možda dobije minute i u Europi", rekao je Maglajlija i dodao par riječi o pripremnim turnirima na kojima je Zagreb sudjelovao:

"Odigrali smo nekoliko turnira jer je realno govoreći naša liga slabašna. Prvo smo bili u Njemačkoj, pa u Poreču i na koncu u Mađarskoj. Zadovoljni smo, iako je mogao napredak teći i malo brže. Ali kada sve sagledamo, idemo sigurnim koracima naprijed i vjerujem da ćemo sezonu dočekati potpuno spremni."

Gobac: Problematični će biti kažnjeni

Na koncu je nekoliko rečenica rekao i Zoran Gobac, Zagrebov glavni menadžer. Osvrnuo se i na nedavni transfer Domagoja Duvnjaka u HSV.

"Obavili smo velik posao u pripremnom razdoblju iako su mnogi već mislili da ništa od svega kada su klub napustili Duvnjak, Vori i kada se ozlijedio Horvat. Prevelik smo mi klub da bi pali u 'bad'. Ambicije ostaju iste, ciljevi ostaju isti. Plasman među posljednjih osam bi bio zadovoljavajući, a sljedeće sezone idemo na sami vrh Lige prvaka", rekao je Gobac i dodao:


"Zadovoljni smo i s transferom Duvnjaka. Svašta se pisalo. I da smo ga prodali ispod stola i ovo i ono. On će igrati rukomet, igrat će za reprezentaciju, a na koncu je i Zagreb nešto zaradio."

Kritika je pala na ponašanje iskusnijih igrača tijekom turnira u Mađarskoj.

"U finalu smo imali 50 minuta vodstvo i trebali lagano pobijediti. No, onda su podbacili najiskusniji. Ponavljam, nećemo više trpjeti gestikulacije, prigovore sucima ili klupi, grimase i slično. Takvo ponašanje će biti sankcionirano najstrožim kaznama. Ovaj će klub biti ogled sportskog ponašanja u budućnosti", zagrmio je Gobac na kraju.

Pročitajte više