HUMANITARNA UTAKMICA

Zagrebački i kijevski Dinamo remizirali u humanitarnoj utakmici na Maksimiru

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

ZAGREBAČKI Dinamo i kijevski Dinamo odigrali su prijateljsku utakmicu humanitarnog karaktera na Maksimiru. Sav prihod od ulaznica namijenjen je bio ukrajinskom klubu koji će usmjeriti pomoć ukrajinskim izbjeglicama i ukrajinskom narodu. Susret je završio rezultatom 2:2.

Dinamo je nastupio u kombiniranom sastavu prve i druge ekipe i nadoknadio 0:2 koje je njegov kijevski imenjak imao u 16. minuti nakon golova koje je postigao Vanat. Za maksimirsku momčad rezultat su izjednačili Vukotić golom u 29. i Menalo pogotkom u 38. minuti. Vukotićev udarac bio je sjajan, pogodio je od prečke, dok je Menalo bio precizan nakon solo prodora.

Vukojević i Krznar prokomentirali utakmicu

"Katastrofa da se ovo događa, jedino što nas može spasiti su sport i nogomet. Hvala Zagrebu, Dinamu i HNS-u što su nas primili. Protiv politike se jedino možemo boriti loptom", rekao je Ognjen Vukojević, pomoćni trener kijevskog Dinama, i dodao:

"Klub će sigurno postojati dok je svijeta i vijeka, kijevski Dinamo je institucija. Dobili smo dozvolu da igramo u Ligi prvaka."

"Moram zahvaliti publici na dolasku, čujem da se skupilo oko 250.000 kuna. Lijepa gesta. Ono što smo mi proživljavali 90-ih godina zadesilo je Ukrajince, zadovoljan sam što im možemo pomoći. Suzdržavao sam suze dok je svirala njihova himna. Navijači smo svih Ukrajinaca, vjerujemo da će do slobode brzo doći", rekao je Damir Krznar, koji je vodio Dinamo u ovom susretu.

Sljedeću hrvatsko-ukrajinsku utakmicu u nedjelju igraju Hajduk i Šahtar.

 

Pročitajte više