ZAGRLJAJ NAJVEĆIH Zajedno u Ligi prvaka imaju 31 godinu igranja, 260 nastupa i 99 čistih mreža

Foto: EPA

GIGI BUFFON i IKER CASILLAS, dvije u punom i pravom smislu riječi nogometne legende, 17. put igrali su jedan protiv drugog u sinoćnjoj prvoj utakmici osmine finala LP-a Porto - Juventus (0:2).

Iako kad se govori o ovim dvjema legendama i ljudinama, napisati ili izgovoriti "protiv" doista nema smisla jer u gotovo dva desetljeća međusobnih susreta na najvišoj razini, između 35-godišnjeg Baska i 39-godišnjeg Talijana razvilo se veliko poštovanje koje je s vremenom preraslo u prijateljstvo.

Zato su njih dvojica i nakon ove utakmice jedan drugom poletjeli u zagrljaj, a ta scena je razgalila milijune ljubitelja nogometa širom svijeta.
 
"Sretan sam što sam mlađi od Gigija. Bilo mi je 14 kada sam se ozbiljno počeo trenirati nogomet i braniti, a on je s 18 već bio poznati vratar jakog kluba iz Serie A. Upijao sam i iznimno cijenio sve što je radio, od njegova stila do osobnosti", komentirao je Casillas.

"Kako sam rastao, ugledao sam se na njega. I onda smo se zajedno razvijali, upoznali i imali slične karijere", dodao je golman Porta i naglasio:
 
"Gigi i ja nismo neprijatelji, imamo zdravo, pozitivno rivalstvo. Iznimno cijenimo jedan drugog i igrati protiv njega uvijek mi je veliko zadovoljstvo."
 
Dodajmo i to da je brojke koje legendarni vratari imaju u Ligi prvaka najbolje ne komentirati. Dovoljno im se samo pokloniti i zapljeskati:

Pročitajte više