Zahora u Slaven Belupo

DINAMOVAC Darijo Zahora nakon polusezonske epizode u slovenskom Koperu od proljeća će nositi dres koprivničkog Slaven Belupa.

Kako doznajemo, u Dinamu se nisu previše opirali direktoru Slavena Robertu Markulinu, koji je čekao pogodan trenutak da 24-godišnjeg napadača dovede na posudbu. Znajući da unatoč tankom Dinamovom napadu neće uloviti mjesto u sastavu, ni sam Zahora nije dvojio.

U Sloveniji, neko vrijeme i pod vodstvom aktualnog trenera Rijeke i velikog Mamićevog prijatelja Milivoja Bračuna, rođeni Vukovarac nije ostao u neugodnoj uspomeni, poput tamnoputog mladog Dinamovca Juniora, s kojim je u paketu preselio u Koper. U 18 nastupa Zahora je zabio osam pogodaka, dok je u HNL-u zasad na 39. U Dinamu je od početka devedesetih, no u posljednje vrijeme ne pronalazi svoje mjesto u udarnoj momčadi.

"Mi smo procijenili da nam treba još jedna dobra špica, Zahora je bio igrač koji nas zanima i mislim da može puno pomoći momčadi, kao i mi njemu u povratku na terene HNL-a. Dinamo nam je izašao u susret i Zahora je došao na posudbu u Slaven, gdje će ostati do kraja sezone. Mislim da smo s njim dobili igrača koji nam garantira golove", za Index je potvrdio trener Slaven Belupa, Elvis Scoria.

Nekadašnji uspješni strateg Rijeke oštro je reagirao na upit o liniji po kojoj je transfer iniciran, jer kako tvrdi, njemu se nitko ne može miješati u poslove oko dovođenja igrača.

Glasnogovornik Dinama Neven Cvijanović rekao je, pak, da su svi dogovori oko transfera protekli glatko te da se u Zahorinu ugovoru, koliko je njemu poznato, nije ništa promijenilo, samo je Koper zamijenio- Koprivnicom.

"Voljeli bi dovesti još jednog veznog igrača. S obzirom da smo momčad s puno ljevaka potreban nam je još jedan desni vezni da budemo kompletni; uigranost momčadi nam je vrlo bitna", komentirao je Scoria mogućnost dovođenja dodatnih pojačanja.

"Mislim da je što se tiče prvenstva svima jasno da je Dinamo glavni favorit. Mi smo na sredini tablice, ne moramo strahovati od ispadanja i naravno da ćemo se pokušati plasirati najbolje što budemo mogli. Također ćemo dati sve od sebe kako bi ušli u finale Kupa i tako ostvarili još jedan povijesni uspjeh za klub." - za kraj je naglasio trener Koprivničana.

D.R, P.V.

Pročitajte više