Zajec čestitao rođendan Futsal Dinamu: Vjerujemo u obranu naslova prvaka

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

PREDSJEDNIK Dinama Velimir Zajec, koji je u ožujku na klupskim izborima pobijedio Mirka Barišića, čestitao je 12. rođendan Futsal Dinamu. "Sretan rođendan našem Futsal Dinamu, to je 12. Želim da ga proslavi kako ga slavi svaki put. Pozivam sve naše navijače da dođu na tekmu u subotu. Danas sam se čuo i telefonski s predsjednikom i svojim prijateljem Nikolom Milojevićem i prenio mu čestitke u ime cijelog kluba! Vjerujemo u obranu naslova prvaka", poručio je Zajec putem Instagrama.

MNK Futsal Dinamo osnovan je 21. ožujka 2012. godine te je u prvoj sezoni nastupao u Drugoj ligi Sjever, u kojoj je osvojio drugo mjesto, nakon čega je uslijedila godina pauze za seniorsku ekipu, dok su mlađe kategorije nastavile s natjecanjem.

Prošle sezone osvojio je naslov prvaka SuperSport HMNL-a. U aktualnoj sezoni se nalazi na trećem mjestu s 31 bodom, koliko ima i druga Pula. Vodeći je Square s 37 bodova. Futsal Dinamo u subotu u 19 sati u Domu sportova II protiv Torcide igra prvu utakmicu četvrtfinala SHMNL-a.

Bad Blue Boysi su željeli osnovati vlastiti malonogometni klub, a Futsal Dinamo je već postojao

Na stranici Futsal Dinama stoji: "U proljeće 2014. godine pripadnici navijačke grupe NK Dinama, Bad Blue Boysi, došli su na ideju osnivanja vlastitog malonogometnog kluba kako bi se na njegovim utakmicama okupljali navijači Dinama i kako bi se nastavila tradicija navijanja za Dinamo u Zagrebu, s obzirom na to da su, u tom periodu, represija i veliki broj zabrana udaljili mnoge Dinamovce sa stadiona Maksimir.

No, kako je već postojao klub Futsal Dinamo, BBB su uspostavili kontakt s tadašnjim trenerom Futsal Dinama Jurajem Fabijanićem koji ih je povezao s osnivačima kluba, Matom Čuljkom i Matijom Đulvatom, koji su, kao veliki navijači NK Dinama, našem futsal klubu i nadjenuli ovo slavno i ponosno ime."

Odluka o članskom modelu "1 član – 1 glas"

Brzo se donijela odluka kako će Futsal Dinamo početi funkcionirati prema članskom modelu '1 član – 1 glas', prema kojem svi članovi kluba na demokratskim izborima imaju pravo birati svoje rukovodstvo (koje potom ima apsolutnu autonomiju u sportskom i organizacijskom segmentu kluba).

Futsal Dinamo je tako krenuo od nule, na krilima i snazi svojih volontera koji su pretežito dolazili iz redova Bad Blue Boysa, iako su se u rad Kluba od samoga početka uključili i 'obični' navijači Dinama. No, kako je Klub rastao i razvijao se, Bad Blue Boysi su sve manje bili uključeni u operativni rad kluba te su se fokusirali na dolazak na utakmice i gromoglasno navijanje kojim su nebrojeno puta vodili naš Klub do pobjede te su na najbolji način potvrdili status “šestog igrača” na terenu.

S vremenom, organizacijski aspekt kluba preuzeli su njegovi zaposlenici i mnogobrojni volonteri koji su svi odreda, dakako, navijači NK Dinama."

Pročitajte više