Zajec: Dinamo prolazi Koper uz 100-postotni angažman na terenu i tribinama

"NE BIH imao ništa protiv da u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka u Zagrebu ponovimo rezultat iz prijateljske utakmice (1:0) koju smo s njima igrali prošlog tjedna", rekao je Dinamov trener za Index u komentaru ždrijeba za Ligu prvaka koji je hrvatskom prvaku dodijelio slovenskog.

> Zajec nakon pobjede nad Koprom: Drago mi je da se publika vratila

"Koper je iskusna momčad koja ima niz kvalitetnih internacionalaca i koja igra dopadljiv nogomet, dobro stoji na terenu i zna što hoće. U svakom slučaju, neće biti lako", prvi je Zajecov dojam nakon ždrijeba.

"Za nas je ta utakmica najvažniji moment cijele sezone i utakmica koje nas očekuju, jer prva utakmica u Europi uvijek nosi posebnu, najveću težinu, puno više u psihološkom smislu nego što je u pitanju snaga suprotstavljenih momčadi."

I ne sluteći ishod ždrijeba igrali ste trening-utakmicu s njima. Za obje momčadi bio je to susret "nezagrijanih" na početku priprema, ali Dinamo je i u susretu suparnika iste razine (ne)spremnosti pokazao da može protiv Kopra.

"Oni i mi smo bili u istoj fazi, koliko smo bili nespremni mi, toliko su bili i oni, tako da to ništa ne znači."

Može li se Koper proći?

"Uvjeren sam da može. Neće biti lako i nema favorita. Ukoliko odigramo maksimalno, uz 100-postotni angažman, možemo proći, ali to je jedini način na koji možemo računati na uspjeh protiv Kopra."

Na spomenutoj trening-utakmici na pomoćnom igralištu Hitrec Kacijan, bilo je više gledatelja nego na prvenstvenim prošlog proljeća. Kakav angažman navijača očekujete u Zagrebu (13. ili 14. srpnja) i Kopru (tjedan poslije)?

"Očekujem da nas prate na gostovanju, ne samo zbog blizine. Ali prije svega očekujem njihovu podršku u Zagrebu jer to nam je najvažnija utakmica u kojoj ćemo pokušati ostvariti dobar rezultat za uzvrat. Uopće ne bi bilo loše da ponovimo rezultat koji smo postigli u prijateljskoj utakmici."

Na osnovi te provjere ste stekli dojam na koje igrače Kopra treba posebno obratiti pozornost?

"Njihovi iskusniji igrači Pavlin i Karič su duša momčadi. Dirigiraju tempo igre i donose opasnost, ponajprije u prekidu i posjedu lopte, ali imaju i mlađe igrače koji su vrijedni spomena."

Dinamov trener je za kraj još jednom podvukao: "Ključ je prva utakmica u Zagrebu, ali podrška publike nam je ključna jer bez nje ne možemo ništa".

Pročitajte više