Zašto je Argentina na Svjetskom prvenstvu bez najboljeg vratara?

Foto: Rodrigo Jimenez/EPA

POZICIJA vratara jedan je od najvećih argentinskih problema na Svjetskom prvenstvu. Argentina ima neočekivano mnogo problema i jedva je prošla skupinu, a problem s vratarima vuče se još i prije nego što je reprezentacija otputovala u Rusiju.

Prvo je izbornik Jorge Sampaoli, koji je napravio niz nerazumnih poteza, objavio popis s trojicom vratara - Sergiom Romerom, Willyjem Caballerom i Francom Armanijem. A onda je pod nerazjašnjenim okolnostima otpao Romero, prvi argentinski vratar.

Savez je objavio da Romero mora na operaciju koljena, a Romerova supruga je tvrdila da ga savez ne želi na Svjetskom prvenstvu i da bi se stigao oporaviti za nastup u Rusiji.

"Mnogi ga ljudi ne žele u reprezentaciji. Tvrde da je u pitanju fraktura kako bi to opravdali. Umorna sam od laži. Ne znam govore li to jer su nesposobni, neinformirani, kukavice ili iz osobnih interesa, što bi od svega bilo i najgore", rekla je Romerova supruga.

I kada su svi očekivali da će Sampaoli umjesto Romera pozvati 26-godišnjeg vratara Real Sociedada Geronima Rullija, izbornik se odlučio na šest godina starijeg Nahuela Guzmana koji brani u meksičkoj ligi. 

Izostanak Rullija, po mnogima najboljeg argentinskog vratara, iznenadio je javnost. Posebno jer je u kvalifikacijama redovito bio član argentinske reprezentacije. 

Rulli prema Transfermarktu vrijedi 10 milijuna eura, više nego sva trojica argentinskih vratara koji se  nisu baš proslavili na Svjetskom prvenstvu u grupnoj fazi.

"Dosta mi je više slušati neke priče da sam ja vratar za budućnost. Pa to slušam od svoje 20. godine. Dosta mi je, želim živjeti u sadašnjosti", poručio je razočarani Rulli, još jedan koji očito nije Sampaolijev miljenik.

Pročitajte više