ĐOKOVIĆ IZBAČEN S US OPENA

Zašto je Đoković izbačen s US Opena?

Foto: EPA

ORGANIZATORI US Opena oglasili su se nakon izbacivanja Novaka Đokovića s turnira.

Podsjetimo, prvi reket svijeta nenamjerno je lopticom u vrat pogodio sutkinju, koja je potom pala na tlo i počela se gušiti. Nakon desetak minuta vijećanja, suci su izbacili Đokovića i dodijelili prolaz Španjolcu Pablu Carrenu-Busti koji je u trenutku prekida vodio 6:5 nakon što je napravio break.

"U skladu s pravilnikom Grand Slama, nakon namjernog i opasnog udaranja lopte ili nepromišljenog udaranja loptice unutar terena ili udaranja loptice sa zanemarivanjem posljedica, sudac US Opena je diskvalificirao Novaka Đokovića s US Open 2020 turnira.

Zbog ove diskvalifikacije Đoković će izgubiti poene koje je osvojio na US Openu i bit će novčano kažnjen sumom koju je dosad zaradio na turniru, sve u vezi s uvredljivim incidentom", piše u priopćenju US Opena.

Konkretno, Đoković će izgubiti 250 tisuća dolara koliko je zaradio plasmanom u osminu finala ovogodišnjeg US Opena. 

To je za Đokovića manje važno od izgubljenih bodova. U četvrtom kolu tenisači dobivaju 180 bodova. Đoković je i prošle godine stigao do osmine finala, ali se tada povukao iz meča sa Stanislasom Wawrinkom. Sada je Đoković u gubitku jer nije obranio 180 bodova. To mu odmaže u utrci s Rafaelom Nadalom, kojem je Đoković nedavno odmaknuo osvajanjem naslova u Cincinnatiju.
Đoković trenutno ima 10.860 bodova, a Nadal 9850. U borbi za najvećeg tenisača svih vremena Đoković je diskvalifikacijom sa US Opena ostao bez šanse da osvoji 18. Grand Slam naslov te i dalje zaostaje za Rogerom Federerom (20) i Rafaelom Nadalom (19). 

 

Pročitajte više