Zašto su Real i Atletico tako neujednačeni u FIFA-i 18, ali ne i na travnjaku?

Screenshot: FIFA 18
 
Real Madrid u nedjelju popodne na Santiago Bernabeu dočekuje gradske rivale. Ulog je velik, drugo mjesto na ljestvici. Atletico je trenutno druga momčad lige sa 67 bodova, a Real je na trećem mjestu s četiri boda manje. Ishod ove utakmice mogao bi odlučiti hoće li Atletico zacementirati svoju poziciju, ali će Real smanjiti razliku. Po svemu sudeći očekuje nas zanimljiva i neizvjesna utakmica, ali u FIFA-i 18 to nije slučaj. Naime, u igri je Real puno bolja ekipa.
 
Iako se EA Sports trudi vjerno dočarati odnose snaga između klubova i igrača u svojoj najpopularnijoj igri, to ne ispadne uvijek onako kako su zamislili. Razlika u kvaliteti između Reala i Atletica postoji, ali više na individualnoj razini nego onoj timskoj koja najčešće donosi prevagu. Najveći razlog zašto je Real u igri toliko bolji od Atletica je taj što EA Sports odnose snaga u FIFA-i temelji na prošloj sezoni, kada je Real zaista bio bolja momčad. Zakrpama i osvježenjima EA Sports pokušava igru održavati ažurnom, ali temeljne ocjene igrača i odnosi snaga i dalje se temelje na prošloj sezoni. 
 
Naravno, jedan od faktora je i nevjerojatni Cristiano Ronaldo koji kako na travnjaku tako i u igri donosi prevagu svojoj momčadi. Međutim, još je jedan ključan razlog zbog čega je Realova momčad toliko bolja od Atleticove u FIFA-i, a to je brzina i ubrzanje igrača. Nogometne igre uvijek su preferirale brze igrače i radi se o jednom od najvažnijih atributa. Tako su Ronaldo, Bale, Asensio, Marcelo i Carvajal brži od većine igrača Atletica, što se može primijetiti i u igri, ali i na travnjaku. Samo što je u FIFA-i to puno lakše iskoristiti jer ne igrate protiv Diega Simeonea. Tako je u ovoj simulaciji u FIFA-i 18 Real slavio 2:0.
 

 
Obje ekipe trenutno su u dobroj formi, a gledatelji u Madridu i diljem svijeta u nedjelju će moći uživati u pravoj nogometnoj poslastici.
 

Pročitajte više