Zašto talijanska legenda nije slavila golčinu za anale Serie A?

Screenshot

FABIO QUAGLIARELLA postigao je gol sezone u Serie A. Možemo to mirne duše napisati iako ga je zabio tek u trećem kolu prvenstva. 

Njegova Sampdoria pobijedila je također njegov Napoli 3:0, a nakon što je 35-godišnji napadač namjestio drugi gol, impresivno je poentirao za treći. 

Bereszynski je centrirao s desnog boka, a iskusni Quagliarella iskosa s desetak metara čuvara Koulibalyja vara skokom i šutom petom desnom nogom. 

Ovo naravno nitko nije očekivao, ali nakon akrobatskog i velemajstorskog Quagliarellinog poteza, slanja lopte u mrežu "bez gledanja", iza svojih leđa, Marassi je eksplodirao.

Slavili su svi, ali ne i onaj koji je za slavlje zaslužan. Iako je postigao najljepši gol u gotovo 20 godina profesionalne karijere, Fabio Quagliarella hladno je primao čestitke suigrača za ovo remek-djelo.

Razlog je, kao što smo napisali na početku, što je Napoli njegov klub. Rođen je u Castellammare di Stabiji, gradu s pogledom na Vezuv, a kada je ovaj nomad (promijenio devet klubova u Serie A) 2009. nakon sjajne dvije sezone u Udineseu za 18 milijuna eura odštete napokon došao u Napoli, to je slavio kao vrhunac karijere. 

Tamo je odigrao jako dobru sezonu s Cavanijem, Lavezzijem i Hamšikom, ali nakon samo godinu dana morao je iz grada i kluba svog života i to zbog nenogometnih razloga.

Quagliarellu i njegovu obitelj uhodio je manijak i prijetio im, zbog čega je morao otići iz Napulja. Vječiti vagabund talijanskog nogometa zato je opet krenuo na turneju i nakon Juventusa i Torina, skrasio se u Sampdoriji, gdje je u trećoj sezoni u Genovi i nakon gotovo dva desetljeća profesionalnog nogometa postigao gol karijere. I onda ga nije proslavio. 

Pročitajte više