dinaric rally

Završila je najluđa utrka kroz Hrvatsku. Sudjelovalo je više od 200 vozača

Foto: Dinaric Rally

SVEČANIM proglašenjem pobjednika i nakon toga zabavom za sve sudionike prošlog vikenda završio je Dinaric Rally, off-road utrka koja je trajala šest dana u dinarskom zaleđu te dijelom u BiH. Više od 200 vozača iz 26 zemalja i sa šest kontinenata natjecalo se na motociklima i quadovima po makadamskim i šumskim cestama, starim putevima i planinskim predjelima.

Utrka se bodovala za FIM Europski kup, ali se vozila u još nekoliko klasa u kojima je mogao sudjelovati bilo tko s uplaćenom kotizacijom, osiguranjem te svim ostalim potrebnim za sudjelovanje. U dvije od šest kategorija motocikala pobijedili su Slovenci, a najbolje plasirani hrvatski vozač bio je Srđan Jablan koji je u kategoriji M6 osvojio treće mjesto.

Česima dvije pobjede

U klasi M1 motocikala pobijedio je Čeh Miloš Sochor, u klasi M2 Tomaž Podvratnik iz Slovenije, a u klasi M3 njegov sunarodnjak Toni Mulec. U klasi M4 pobjedu je odnio Talijan Christian Pastori, u M5 Werner Korrodi iz Švicarske, a u najjačoj klasi M6 češki vozač Matyas Crvenka. Sve rezultate relija možete pogledati OVDJE.

Dinaric Rally vozio startao je i završio u Kninu, a ovo je bilo treće izdanje utrke koju sa svojim suradnicima organizira Perica Matijević. Uoči početka relija Matijević je dao veliki intervju za Index u kojem je objasnio važnost ove utrke za hrvatski auto-moto sport i govorio o njezinoj popularnosti izvan granica Hrvatske.

Pročitajte više