Esport

Završilo je PUBG prvenstvo Hrvatske na koje se prijavilo više od 1000 igrača

Foto: Good Game

PUBG prvenstvo Hrvatske u organizaciji tvrtke Good Game Global, vrijedno 10 tisuća kuna, privuklo je ogroman broj igrača. Čak njih više od tisuću prijavilo se za otvorene kvalifikacije na kojima je moglo sudjelovati samo 450 ljudi. 48 najboljih dobilo je priliku natjecati se uz CholaPC i sprEEEzyja za bogati nagradni fond na LAN završnici održanoj 15. prosinca u Cineplexxu u City Center one Eastu. Na kraju je slavio CRO-MAN86, a igrači Zagreb 360 Gaminga GotOwned_ba i ivas10 zauzeli su drugo i treće mjesto. 

>Prijavi se na PUBG prvenstvo Hrvatske vrijedno 10.000 kuna

PlayerUnknown's Battlegrounds je jedna od najpopularnijih igara današnjice i sve popularniji esport. Battle royale igre unose nove izazove u esport industriju zbog velikog broja igrača koji sudjeluju u mečevima, ali i načina praćenja i prijenosa samih mečeva. Good Game Global koji vodi Nikola Stolnik, bez obzira na izazove odlučio je organizirati PUBG prvenstvo Hrvatske u solo modu iz prvog lica (svaki igrač za sebe). Brojka od više od 1000 prijavljenih igrača ugodno je iznenadila i organizatore, ali zbog formata kvalifikacija, u njima je moglo sudjelovati njih 450. Nakon održanih kvalifikacijskih mečeva, 48 igrača se plasiralo na samu LAN završnicu, dok su za istu direktne pozivnice dobili CholaPC i najpopularniji hrvatski streamer na Twitch.tv platformi sprEEEzy. 

Foto: Good Game Global

Na samom završnom turniru 15. prosinca igrale su se četiri mape na kojima su igrači dobivali bodove na temelju konačnog plasmana, ali i broja igrača koje su eliminirali. To je još jedan od izazova koje donosi PUBG jer je tako značajno teže pratiti rezultate i pozicije igrača na ljestvici, ali je i jedan od najpravednijih načina bodovanja. Nakon što su finalisti odigrali tri puta Erangel i jednom Miramar, saznali smo i konačan poredak. Prvo mjesto i pet tisuća kuna osvojio je Anteo "CRO-MAN86" Barbarić, drugo i treće mjesto pripalo je igračima Zagreb 360 Gaminga. Ramo "GotOwned_ba" Muratović osvojio je tri tisuće kuna, a Jurica "ivas10" Baronić dvije tisuće. 

Foto: Good Game Global

Bez obzira na velik broj igrača i opreme, natjecanje je prošlo bez većih problema, a i sami igrači su iskazali zadovoljstvo. Jedini prigovori išli su na račun računala i monitora, koji nisu igračima omogućavali da igraju na 144 FPS-a, što je standard na inozemnim natjecanjima ovakvih kapaciteta. Za organizaciju ovakvih natjecanja potrebno je ishoditi licencu Blueholea, tvrtke koja stoji iza igre. Good Game Global i Nikola Stolnik su u tome uspjeli, a organizacijom PUBG prvenstva Hrvatske potvrdili su da je battle royale jedan od najpopularnijih žanrova današnjice i u esportu, ali i da je interes za gamingom i esportom u Hrvatskoj sve veći.

Foto: Good Game Global

Pročitajte više