Zbog brazilskog zakona sud u Barceloni neće pustiti Alvesa da se brani sa slobode?

Foto: EPA

DANI ALVES (40), bivši desni bočni Bahije, Seville, Barcelone, Juventus, PSG-a i Pumasa, nedavno je nepravomoćno osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog silovanja. Podsjetimo, Alves je zatvoren u postupku u kojem je presuđeno da je 30. prosinca 2022. u VIP dijelu noćnog kluba u Barceloni silovao 23-godišnjakinju.

U pritvoru je bio od 20. siječnja prošle godine, a sudski postupak trajao je do 7. veljače ove godine. Petnaest dana kasnije saznao je presudu. Donedavno je Alves s 43 trofeja bio najtrofejniji igrač u povijesti sporta, ali prestigao ga je bivši suigrač Leo Messi.

Španjolska Marca piše da pošto se radi o nepravomoćnoj presudi, Alves bi mogao bi izaći na slobodu za nekoliko dana. Sud u Barceloni će 19. ožujka  donijeti odluku hoće li bivši nogometaš svijeta izaći na slobodu ili će ostati u zatvoru. Puštanje je zatražila njegova obrana, jer nema pravomoćne presude. Međutim, pošto Brazil ne izručuje svoje državljane, male su šanse da ga sud pusti jer bi Alves mogao jednostavni otputovati u domovinu i izbjeći mogućnost da bude kažnjen.

Pročitajte više