Zbog Ćustićeve smrti pokrenuta peticija za ostavkom vrha HNS-a

"PONUKANI tragičnom smrću nogometaša Zadra Hrvoja Ćustića pozivamo na potpisivanje peticije za smjenu vodstva HNS-a", uvodni je odlomak netom otvorene online peticije za kolektivnu ostavku vodstva Hrvatskog nogometnog saveza.

"Istinski ljubitelji hrvatskog nogometa", kako se nazivaju pokretači ove peticije smatraju kako bi vodstvo Saveza trebalo odstupiti zbog "smrti mladog čovjeka za kojeg su odgovorni oni isti koji daju licence stadionima na kojima ne mogu ni krave pasti, a kamoli se igrati profesionalni nogomet", ali i zbog niza drugih razloga.

Nabrojani su tu i samo neki od, nažalost, brojnih problema hrvatskog nogometa poput "menadžera (čitaj: kriminalaca)", katastrofalnog odnosa HNS-a prema Hrvatskoj nogometnoj ligi, lošeg suđenja, "neprihvatljivog ponašanja čelnika i menadžera nekih klubova koji za svoje izjave nisu nikad snosili posljedice", "Maksimira, Stanova, Šubićevca i svih sličnih livada diljem hrvatske koje liče na sve samo ne na nogometne stadione"...

"Mogli bi nabrajati još do sutra, ali i ovo sve je više nego dovoljno da napokon netko djeluje i pokrene stvari s mrtve točke. Ako HNS neće dati ostavku, onda ne znamo što država čeka jer za sav taj kriminal netko mora odgovarati", pišu autori peticije i pitaju se misli li Vlada da će i u Europskoj uniji igrači smjeti gubiti glave zbog nezaštićene betonske ograde tik uz stadion "koji se ne zaslužuje zvati takvim".

Peticiju možete potpisati ovdje.

Pročitajte više