Index doznaje: Zdravko Mamić tražio da sjedi na klupi Poljuda, pa odustao

Foto: Hina

ZORAN MAMIĆ, trener Dinama, na jučerašnjoj pressici uoči derbija u polufinalu Kupa najavio je kako će na današnju utakmicu s Hajdukom u Split ići i njegov brat Zdravko, donedavni izvršni predsjednik, a sada savjetnik kluba.  
 
''Zdravko ide u Split, kako na bi išao'', rekao Zoran Mamić.
 
Naime, Zdravku Mamiću je zbog fizičkog sukoba sa 77-godišnjim Ivom Begom na derbiju 2014. NO Hajduka zabranio dolazak u svečanu ložu stadiona na Poljudu, kao i u službene prostorije Hajduka.
 
Nakon pressice Dinama oglasio se i predsjednik Hajduka Marin Brbić koji je poručio Mamiću da slobodno može kupiti ulaznicu za bilo koju tribinu, najbolje za jug, gdje će biti navijači Dinama, no, kako je rekao Brbić, može i na sjever među Torcidu.
 
Zoran želi Zdravka na klupi, Dinamo: Mamić ne smije jedino biti izvršni predsjednik kluba
 
Ipak, kako doznajemo postoji mogućnost da će Zdravko Mamić ipak biti na utakmici, i to tik do brata mu Zorana. Naime, u Dinamu su došli na ideju da Zdravko kao savjetnik kluba ima pravo sjediti na klupi kao predstavnik Dinama jer propisi kažu da mu za tako nešto ne treba nikakva posebna licenca.
 
Brezni je nedostupan
 
Iz Dinama su nam potvrdili da su kontaktirali Povjerenstvo za Kup, kazali su nam da Mamiću prema postojećim pravilima nitko ne može zabraniti da u svojstvu predstavnika Dinama sjedi do brata, no, također su nam rekli da ni sami ne znaju kako će se ta priča rasplesti.
 
Također, upitali smo smije li Zdravko Mamić biti na klupi s obzirom da mu je zabranjeno obnašanje bilo kakve funkcije u Dinamu. Rečeno nam je da Mamić ne smije biti izvršni predsjednik Dinama i da je to jedina funkcija koja mu je zabranjena. Drugim riječima, prema tumačenju Dinama Zdravko Mamić smije obnašati funkciju savjetnika kluba i kao takav sjediti na klupi.
 
No, kako doznajemo iz izvora bliskim klubu, Zdravko Mamić danas uopće neće biti u Splitu.
 
Pokušali smo doći do Josipa Breznog, člana Povjerenstva za Kup, no on nam odbija telefonske pozive.
 
Hajduk o zahtjevu Dinama nema pojma
 
Kontaktirali smo i Hajduk, no predsjednik Bilih Marin Brbić  rekao nam je kako nema pojma da je Dinamo poslao bilo kakav zahtjev u Povjerenstvo, da ga nije ni briga što Dinamo traži, a na naše pitanje ima li Dinamo to pravo, odnosno, smije li Mamić sjediti uz brata na klupi, Brbić nam je rekao:
 
''Ne znam, valjda ima ako su poslali zahtjev u Povjerenstvo.''
 

Pročitajte više