Zebina nakon pljuske navijača: Osporavanja me motiviraju

FRANCUSKI nogometaš Jonathan Zebina, srednji branič torinskog Juventusa, kaže da navijač njegova kluba koji ga je udario uoči utakmice s Atalantom nije poremetio njegovu koncentraciju na dvoboj na Olimpijskom stadionu.

Navijači Juventusa odlučili su javno manifestirati svoje nezadovoljstvo rezultatima Stare dame u tekućoj sezoni. Juventus je, naime, izgubio već 11 utakmica u prvenstvu, čime je izjednačio svoj najlošiji učinak po tom kriteriju iz sezone 1956./57.

Uoči dvoboja 31. kola Serije A protiv Atalante u Torinu, jedan je navijač prišao Jonathanu Zebini dok je ulazio u klupski autobus i udario ga u stražnji dio vrata. Zebina je ostao miran i nije reagirao. Ostali navijači bacali su boce i jaja na klupski autobus...

Zebina je, usprkos incidentu, uredno zauzeo mjesto u početnoj postavi Juventusa, koji je slavio pobjedu 2:1.

"Možemo razgovarati o raznim negativnostima, ali najvažnije je da smo pobijedili. Osobno sam uspio sve svoje misli usmjeriti samo prema utakmici, a ne prema onome što se dogodilo uoči nje. Nije to bilo lijepo, ali ja sam profesionalac i moram davati sve od sebe na terenu", prokomentirao je Zebina te nastavio:

"Ljudi koji kupuju ulaznice imaju pravo izraziti svoje nezadovoljstvo, a mene bilo kakva vrsta osporavanja može samo još više motivirati. Svi igrači naše momčadi u svlačionici su složni da moramo uložiti maksimalne napore kako bismo ipak uspjeli do kraja prvenstva izboriti izlazak u Ligu prvaka sljedeće sezone."

Pročitajte više