DVORANSKI HOKEJ

Zelina preko svjetskih zvijezda želi do višeg ranga u dvoranskom hokeju

OD 8. do 10. veljače u Svetom Ivanu Zelini održat će se EuroHockey Indoor Club Trophy, Kup prvaka skupine B u dvoranskom hokeju za muškarce. Prvaci Hrvatske, Hokej klub Zelina, u svom trećem nastupu na europskoj sceni drugi su put domaćini ovom natjecanju.

Prije dvije godine, u svom premijernom nastupu, u svojoj su dvorani zauzeli šesto mjesto od osam momčadi, ostvarivši cilj ostanka u ovom razredu europskog dvoranskog hokeja. Godine 2018. u Minsku (Bjelorusija) su ponovili uspjeh, a sada žele ostvariti bolji rezultat.

Cilj je, kao i ostalih sedam klubova koji stižu u Prigorje, zauzeti jedno od prva dva mjesta i osigurati za 2020. hrvatskom hokeju mjesto u elitnoj skupini Kupa prvaka.

U Zelini smatraju da ove godine imaju kvalitetu za ostvarenje tog cilja, ali to trebaju ostvariti u nikad jačoj konkurenciji, samo nešto slabijoj od one u elitnoj skupini.

Vođa momčadi Damir Hrupec ove sezone u momčadi ima nekoliko hrvatskih reprezentativaca, dva ukrajinska i jednog ruskog igrača. Bili su na pripremama u Belgiji i Austriji, dobro su se uigrali i jedva čekaju odigrati utakmice pred punim tribinama zelinske dvorane.



Zelina će u petak, 8. veljače, natjecanje otvoriti protiv španjolskog Complutensea (12.30). Madridski klub je 23 puta osvajao naslov dvoranskog prvaka države, od toga posljednjih sedam u nizu. Posljednjih pet godina igrali su u elitnom razredu, prošle su godine ispali i sada se žele vratiti u top osam. 

Drugu utakmicu Zelinčani će igrati u petak navečer protiv praške Slavije (18.30). Češka dvoranska reprezentacija je na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Leipzigu osvojila peto mjesto, a Slavia u svojim redovima ima petoricu reprezentativaca i glavnog trenera reprezentacije.

Nakon te dvije teške utakmice u subotu ih od 12:30 očekuje posljednja utakmica u grupi, protiv Grunwalda, najtrofejnijeg kluba Poljske. To je vojni klub iz Poznanja, svi igrači su profesionalci i godinama su igrali u elitnom razredu. Čak osmorica su članovi reprezentacije Poljske koja je u četvrtfinalu SP-a 2018. poražena od Austrije, svjetskih prvaka.



Nakon utakmica u grupi, slijede razigravanja za poredak protiv ekipa iz druge zelinske grupe u kojoj igraju francuski Amiens, danski Sørbymagle, engleski East Grinstead i turski Gaziantep Polisgücü. U ovoj skupini se ističu East Grinsted koji je prošle godine igrao u Top 8 te turski Gaziantep. Turci su prošle godine ušli iz C razreda u Trophy, a ove godine ciljaju na ulazak u A skupinu europskog dvoranskog hokeja. Novac im nije problem te su trojici turskih reprezentativaca pridružili čak petoricu Iranaca. Iran je treća reprezentacija svijeta, a u Zelini će zaigrati kapetan iranske reprezentacije te najbolji strijelac Irana na SP-u. 

Brojne zvijezde dvoranskog hokeja odlična su pozivnica za dolazak u Zelinu, a igrači domaće momčadi pokušat će u nikad težoj konkurenciji ostvariti povijesni rezultat.

Raspored – petak, 8. veljače (utakmice se igraju od 9 do 19:30 sati):  
12:30, Complutense (Španjolska) – ZELINA, 18:30, ZELINA – Slavia (Češka);

subota, 9. veljače: 12:30, ZELINA – Grunwald (Poljska),

16:30 – 20 sati, razigravanje za poredak; nedjelja, 10. veljače: 10:30 do 14:15 sati, razigravanje za poredak.

Pročitajte više