Žestoko uklizavanje na treningu Belgije: "Ma nije to ništa"

Foto: Twitter (screenshot)

MASI kritika belgijskih medija bio je izložen Kevin De Bruyne nakon posljednjeg treninga uoči sutrašnjeg prvog ogleda na Svjetskom prvenstvu u Rusiji protiv Paname (17:00).

Tek je srećom izbjegnuta naočigled stravična ozljeda Adnana Januzaja. Nimalo oku ugodnim startom Kevin De Bruyne uklizao je Adnanu Januzaju dok je s loptom u posjedu bio na suparničkoj polovici.

Budući da su nacionalni mediji dramatično pisali o potezu Kevina De Bruynea, reagirao je i belgijski izbornik Roberto Martinez kako bi odagnao sumnje u to da reprezentacija nije jedinstvena.

"Treninzi prije utakmica uvijek su intenzitetom pojačani do maksimuma. Nitko se ne štedi kako bi pružio svoj maksimum. Naravno, ne postoji želja da se nekoga ozlijedi. Međutim, na svakom je koraku vidljivo kako se želi ostvariti željeni rezultat. Sadašnji ritam potreban nam je i u predstojećim utakmicama grupne faze", poručio je Roberto Martinez na tiskovnoj konferenciji i potvrdio da neće kazniti Kevina De Bruynea.

Oglasio se i Adnan Januzaj. Kako je istaknuo, svojem reprezentativnom suigraču ne zamjera na potezu o kojem se bruji.

"Ništa se nije dogodilo. Trening je jednostavno bio visokog intenziteta. De Bruyneov primjer zorno pokazuje koliko se borimo, pa čak i na treninzima. Ne smetaju mi takve stvari", izjavio je i primirio naciju čija su očekivanja od svjetske manifestacije možda i prerasla realnost. 

U grupnoj fazi Belgija igra u skupini G s Engleskom, Panamom i Tunisom. 

Pročitajte više