Žgur: Postoje dvije ponude za Kranjčara i moguć je njegov odlazak iz Portsmoutha

NIKU KRANJČARA Portsmouthov je trener Harry Redknapp često spominjao kao nogometaša pred kojim je velika nogometna karijera, no naš reprezentativac nije se u pola sezone, koliko je u Premiershipu, uspio nametnuti kao član udarne postave svog kluba.

Nikino ime povezivalo se nedavno s transferom u francuski Rennes, ali njegov je odvjetnik Emil Žgur opovrgnuo te glasine. Ipak, ne skriva da zainteresiranih klubova ne nedostaje, a eventualni transfer mogao bi biti tema razgovora koji će Žgur obaviti s Redknappom u siječnju.

"Još ne znamo hoće li biti transfera. Zasad nismo o tome pričali, ali to bi mogla biti tema mog razgovora s Redknappom i jedna od Nikinih mogućnosti. Postoje dvije ponude za Niku, no ne bi bilo korektno prema zainteresiranima kad bih otkrio o kojim se klubovima radi", rekao je Žgur za Index.

Na Kranjčara se od ljeta čeka da se prilagodi engleskom nogometu, Redknapp mu daje prilike, ali uglavnom u igru ulazi kao zamjena. Žgur tvrdi da to Kranjčaru ne smeta: "Ne može se reći da je Niko nezadovoljan u Portsmouthu. On je zadovoljan, ali igra premalo".

"Redknapp je najavio da će od siječnja igrati više, ali znate kako Portsmouth trenutno stoji na tablici. Teško je očekivati od trenera da mijenja ekipu koja pobjeđuje i nadmašuje očekivanja vlasnika kluba. Kad bih ja bio trener, sigurno je ne bih mijenjao", rekao je Nikin odvjetnik.

"Ali to nije Nikin problem. Englezi preskaču igru, samo nekoliko njihovih klubova igra pravi, tehnički, europski nogomet. To su Arsenal, Chelsea, Manchester, dok ostali preskaču vezni red, a to je problem veznih igrača u engleskoj nogometnoj ligi", objasnio je Žgur što najvše zabrinjava našeg reprezentativca.

Nije želio otkriti iz kojih zemalja stižu ponude za Kranjčara, no potvrdio je kako bi mu odgovarale lige u kojima vezni igrači imaju veću ulogu, posebno naglasivši Francusku i Španjolsku.

M.Č.

Pročitajte više