"ZIDANE MI JE REKAO: EGOIST RONALDO NEĆE USPJETI U REALU" Legenda navijačkog Dinama otkrila svjetsku ekskluzivu

Foto: Futsal Dinamo

ANTONIO FRANJA, sjajni zagrebački španer, omiljen na svim hrvatskim nogometnim i malonogometnim terenima, zato što je kao vrhunski dribler i jedan od posljednjih nogometnih romantičara uvijek igrao za publiku, težio nadigravanju, vicu i varki, u 39. godini završava igračku karijeru u Futsal Dinamu

Veliki zajebant, kako na terenu tako i van njega, Franja ima tisuću i jednu priču za ispričati, ali ona koju je podijelio s navijačima u oproštajnom intervjuu za stranicu jedinog Dinama koji pripada navijačima, iznimno je ozbiljna i spada u red svjetskih ekskluziva.

U srpnju 2009. prijatelj ga je pozvao u Vancouver na humanitarnu utakmicu, a Franja je isti tren odletio na drugi kraj svijeta kada je čuo da će s njim u momčadi igrati njegov uzor Zinedine Zidane. Hrvatski i francuski majstor sjajno su surađivali na egzibiciji. Franja je zabio četiri gola, Zidane tri, a jedan od najvećih u povijesti suigraču je pljeskao nakon što je Franja svojim glasovitim driblingom protivnika prosuo po podu. 
 
Nakon utakmice izašli su u grad, a Franja se sjeća kako ga je slavni Zizou oduševio pristupačnošću, neposrednim, najnormalnijim ponašanjem te galantnošću. Jer kako ističe, Zidane cijele noći nikome u društvu nije dao da plati piće, a Franja je iskoristio priliku i s idolom razgovarao naravno o nogometu.
 
S obzirom na to da se ovo odigravalo samo mjesec dana nakon što je Cristiano Ronaldo transferom iz Manchester Uniteda u Real s trona najvećih transfera srušio Zidanea, Franja je pitao Zizoua što misli o onome koji ga je detronizirao:
 
"Rekao mi je kako misli da Cristiano Ronaldo neće biti uspješan u Realu jer je doista rijedak individualac i gleda isključivo na sebe, a po njegovom iskustvu takvi ne prolaze u Madridu." 
 
Budući da je na kraju Ronaldo igrajući za Real postao najbolji strijelac u povijesti kluba, osvajač po dva naslova prvaka Španjolske i Kupa Kralja te čak tri Lige prvaka, dok je u isto vrijeme uzeo tri Zlatne lopte i još nebrojene druge nagrade i da ga je Zidane već nakon preuzimanja Realove klupe proglasio najboljim nogometašem svijeta, vrijedi podcrtati Franjine riječi:
 
"Danas, dosta godina kasnije, vjerujem da je Zidane itekako promijenio mišljenje, ako ne prije, onda u zadnjih godinu i pol."

Pročitajte više