ŠAHTAR - REAL MADRID 2:0

Zidane nakon poraza odmah objavio ostaje li trener Reala: "Težak moment za klub"

Foto: Getty Images / Guliver image

REAL MADRID drugi put ove sezone izgubio je od Šahtara u skupini B Lige prvaka. Prijeti mu ispadanje iz grupe, prvi put u povijesti kluba. U zadnjem kolu moraju pobijediti Borussiju Mönchengladbach.

> Kalkulacije: Evo kako se Real može spasiti u zadnjem kolu 

> Izvještaj: Real pred povijesnim debaklom. Na rubu su ispadanja iz grupe 

Real je s 2:0 poražen u Kijevu u utakmici 5. kola grupne faze Lige prvaka, a pogotke za Šahtar zabili su Dentinho u 56. minuti susreta i Manor Solomon u 83. Posljednju utakmicu u skupini Real igra protiv Borussije Mönchengladbach.

Nakon utakmice u Kijevu španjolska Marca na naslovnici je objavila kratak dojam s naslovom "Katastrofa. Ovdje se nitko ne može spasiti". 

> UŽIVO SMO PRATILI PRVE REAKCIJE NAKON UTAKMICE 

Zinedine Zidane:

O svojoj budućnosti u klubu

"Neću odstupiti. Prošli smo i ranije kroz teške trenutke, prolazimo ih rezultatski i sada. To je sada realnost, ali idemo dalje. Znali smo da je utakmica protiv Šahtara finale, tako smo se i spremali. Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, ali nismo uspjeli zabiti. Ostala je jedna utakmica do kraja i moramo je dobiti."

"Imam dovoljno snage i dat ću sve od sebe kao što sam uvijek radio. I moji igrači dat će sve od sebe. U prvenstvu prije neki dan nismo zaslužili pobjedu, ali večeras jesmo. Moramo dignuti glave i razmišljati samo o sljedećoj utakmici. Ne postoji druga opcija, samo fokus na sljedeću utakmicu."

"Nakupilo se puno toga, ali večeras smo pritiskali, oduzeli smo mnogo lopti, stvarali smo šanse. Ovaj poraz nije krivnja igrača niti prikazuje ono što se dogodilo na terenu. Moramo nastaviti vjerovati u ovo što radimo unatoč svim udarcima. Težak je ovo trenutak za klub, ali moramo ga podnijeti ponosno i dostojanstveno. Šteta, nismo zaslužili poraz. Danas pobjeda nije bila moguća, ali u posljednjoj utakmici u skupini moramo pobijediti, vjerujemo u to i borit ćemo se do kraja."

O pogrešci kod prvog gola

"Zaslužili smo prvi zabiti, ali zeznuli smo. Boli način na koji smo primili prvi pogodak. Ipak smo odigrali odlično poluvrijeme, uz pristup kakav je potreban za pobjedu, u napadu i u obrani. Nismo iskoristili svoje šanse da zabijemo prije njih, inače bi ova utakmica drugačije završila. Dogodio nam se loš trenutak i primili smo ga, ali ja sam sretan zbog naše igre večeras, dok sam nakon poraza od Alavesa u prvenstvu bio jako nesretan."

O kasnim zamjenama 

"Mijenjao sam igrače kada sam smatrao da je trenutak za promjene."

O fizičkom stanju ekipe

"Momčad je fizički u dobrom stanju, borimo se, izgledamo dobro u napadu i u obrani, stvaramo šanse. Uništio nas je prvi pogodak, baš smo bili u momentu da zabijemo, a mi smo ga primili."

O raspletu skupine 

"Razmišljamo o tome kako ćemo pobijediti u posljednjem kolu. Porazi su ponekad zasluženi, ali to večeras nije bio slučaj. Moramo naučiti iz ovoga i podignuti glave."

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Kako je Real primio golove: 

Dentinho se u prilici našao u 56. minuti nakon što je obrana Reala presjekla loptu koju je Kovalenko uputio u kazneni prostor, ali se ona odbila do brazilskog napadača, pokraj kojeg je bio Varane. Francuz je reagirao kako nikako ne bi smio i samo je propustio loptu do Dentinha koji je onda mirno zabio za vodstvo.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ POGODAK DENTINHA

U 74. minuti u igru je ušao Manor Solomon koji je zamijenio Taisona, a onda je devet minuta kasnije odlučio utakmicu. Došao je Solomon do ruba kaznenog prostora s loptom koju je oteo igračima Reala na tridesetak metara od njihovog gola i mirno matirao Courtoisa pogotkom koji je nokautirao Real.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ POGODAK SOLOMONA

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više