lige petice

Zidane objasnio zašto je u sastav ubacio sina, legenda Reala napala Francuza

Foto: Epa

U POSLJEDNJOJ utakmici 29. kola španjolskog nogometnog prvenstva madridski Real teškom je mukom na svom Santiago Bernabeu svladao posljednju Huescu s 3:2 (1:1).

Fenjeraš se sjajno držao i Huescu su sekunde dijelile od velikog boda na Bernabeuu. Ipak, klasa Karima Benzeme spriječila je senzaciju i Real je iščupao pobjedu.

Osim što su gledali dramu na travnjaku, navijači Reala su se zabavljali i komentirajući odluku Zinedinea Zidana da na vrata od prve minute postavi svog sina Lucu.

Luca je tako u samo nekoliko mjeseci skočio od četvrtog golmana kod Lopeteguija, do golmana koji debitira pred domaćim navijačima.

Navijači su bili skeptični, a sumnja se pojačala kad je 20-godišnji Luca već u prvom napadu Huesce primio gol. Međutim, Zidane junior nije bio krivac ni za jedan gol gostiju. U nekoliko je navrata sjajno reagirao i poštedio je svoju momčad blamaže.

Unatoč solidnoj predstavi, Luca Zidane nije u planovima oca za ozbiljnije utakmice. Real je odavno ostao bez izgleda da nešto napravi u prvenstvu, Thibout Courtois je izvan pogona, a Francuz na klupi Reala odlučio je odmoriti i Keylora Navasa. Samo zato je Luca bio na golu, tako da o nepotizmu koji su sinoć na društvenim mrežama spominjali neki navijači Reala nema govora.

To je na koncu potvrdio i Zidane u razgovoru za AS. Novinari su Zizoua pitali da komentira nastup sina.

''Sretan sam zbog njega. Sretan sam što je u svom debiju na Bernabeu pobijedio. Ipak, Luca je tek treći golman. To svima mora biti jasno, pa i njemu. Večeras je igrao samo zato što je Courtois ozlijeđen, a Navasa je trebao odmor '', kazao je Francuz.

Bernd Schuster, jedan od najboljih europskih igrača osamdesetih te nogometaš koji je igrao i za Real i za Barcu, u razgovoru za  El Transistor de Onda Cero komentirao je odluku Zidane da od prve minute krene s vlastitim sinom. Nijemac nije bio pretjerano zadovoljan tom odlukom.

''Takve stvari između djece i roditelja me smetaju. Ne govorim ništa o tome kako je Luca branio, ali smatram da to nije dobro za dječaka. Preveliki pritisak medija i navijača i optužbe za nepotizam mogu utjecati na mladića, a to može biti štetno za dečka njegove dobi.''

Pročitajte više