NBA

Zion Williamson dobio suigrača koji bi trebao osloboditi i njega i Pelicanse

Foto: AP Photo/Morry Gash/Guliver

U ČETVRTAK se u New Yorku održava NBA draft, a u danima koji mu prethode obično kreću prve razmjene igrača pred novu sezonu. Tako su prvi trejd nakon završetka prošle sezone napravili New Orleans Pelicansi i Memphis Grizzliesi.

Te su dvije momčadi razmijenile tri igrača i pet pickova na draftu, među kojima četiri na ovogodišnjem.

Memphis je Pelicansima poslao litvanskog centra Jonasa Valanciunasa, 17. i 51. izbor predstojećeg drafta, a zauzvrat dobio novozelandskog centra Stevena Adamsa, beka Erica Bledsoea, 10. i 40. pick ovog drafta te zaštićeni pick prve runde drafta iduće godine.

Adams i Bledsoe došli su u New Orleans prošle jeseni u razmjeni između četiri kluba, ali nisu ostavili očekivani trag i pomogli Zionu Williamsonu da odvede momčad u doigravanje.

Valanciunas je u Memphis stigao 2019. iz Toronta u razmjeni za Marca Gasola, koji je Raptorsima te godine pomogao da osvoje prvi, povijesni naslov NBA prvaka.

Grizzliesi su se ovim trejdom pomaknuli prema vrhu drafta u obje runde i dobili dva korisna rotacijska igrača koje naknadno mogu zamijeniti za druge igrače. Na Bledsoea navodno ne računaju.

Pelicansi su umjesto Adamsa dobili centra koji bi trebao biti kompatibilniji sa Zionom, osloboditi mu prostor u reketu, a pritom su sebi oslobodili čak 35 milijuna dolara prostora pod salary capom.

To će im omogućiti da već ovog ljeta dovedu skupog slobodnog igrača koji bi tvorio jezgru momčadi sa Zionom i Brandonom Ingramom, a već se dugo priča da su zainteresirani za iskusnog razigravača Raptorsa Kylea Lowryja.

Pročitajte više