Zion Williamson u 3.5 sekunde pretrčao teren i zabio, Pelicansi svladali Clipperse

Foto: Profimedia

KOŠARKAŠI LA Clippersa poraženi su 104:112 na gostovanju kod New Orleans Pelicansa, a hrvatski centar Ivica Zubac je za goste ubacio devet koševa uz 11 skokova, dvije asistencije i jednu blokadu. Domaću momčad je do pobjede predvodio Zion Williamson s 34 koša, sedam skokova i četiri asistencije.

Prvi izbor drafta iz 2019. godine izgledao je dominantno pa je ostao tek dva koša udaljenog od svog ovosezonskog rekorda. Posebno je impresionirao akcijom s kraja treće četvrtine kada je u tek 3.5 sekundi uspio pretrčati cijeli teren i položiti za prednost svoje momčadi 82:80.

VIDEO: Arena Sport

Najbolji strijelac Clippersa je bio Paul George s 26 koševa, dok je Kawhi Leonard postigao 23 poena.

Clippersi u padu

Bio je to treći poraz Clippersa u posljednje četiri utakmice, a s učinkom 42-24 još su uvijek na četvrtom mjestu. No, New Orleans im se približio na dvije pobjede zaostatka (40-26), a ima bolji omjer u međusobnim dvobojima te time prednost budu li momčadi izjednačene na kraju sezone.

Luka Šamanić nije zaigrao u domaćoj pobjedi Utah Jazza koji je sa 124:122 bio bolji od Atlanta Hawksa. Najbolji strijelac Jazza bio je Keyonte George s 25 koševa, a Hawkse je predvodio Dejounte Murray s 33 poena i devet asistencija. 

Pročitajte više