Zoran Mamić bi mogao postati izbornik: Legendarnom Talijanu se sprema otkaz

Foto: Guliver Image/Getty Images

ALBERTO ZACCHERONI, legendarni talijanski trener, u posljednjih osam utakmica na klupi reprezentacije Ujedinjenih Arapskih Emirata upisao je samo jednu pobjedu. Zbog toga bi uskoro mogao dobiti otkaz.

Naslijediti bi ga mogao Zoran Mamić, hrvatski trener koji je na klupi Al-Aina stekao ugled u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. 

Tamo nakon niza loših rezultata vlada panika jer su Emirati u siječnju domaćini Azijskog kupa, a reprezentacija je u 2018. godini pobijedila samo Laos.

Mamića u prosincu čeka Svjetsko klupsko prvenstvo, također u Emiratima. Bivšeg trenera Dinama i u rujnu se povezivalo s klupom UAE-a, ali je Zaccheroni tada ostao izbornik.

"Izuzetna mi je čast što se moje ime spominje u vezi s pozicijom izbornika UAE-a, ali reprezentacija ima izbornika - gospodina Zaccheronija koji je izvrstan trener s nevjerojatnom karijerom. Ja sam usredotočen na Al-Ain i klub koji će uvijek podržavati reprezentaciju", poručio je Mamić u rujnu.

UAE još uvijek ima izbornika, ali se tamošnji mediji već opraštaju od Zaccheronija čiji bi odlazak otvorio poziciju za Mamića. Ako Hrvat uopće želi napustiti trofejni Al-Ain...

Pročitajte više