krasnodar - dinamo 2:3

Zoran Mamić: Ne znam ima li u hotelu pića. Sigurno se neće spavati

Foto: Screenshot

DINAMO je u prvoj utakmici šesnaestine finala Europa lige pobijedio Krasnodar u gostima 3:2 i napravio veliki korak prema osmini finala.

Momčad Zorana Mamića povela je u 15. minuti golom Brune Petkovića, ali je Berg već u 28. izjednačio. No Dinamo nije stao, nastavio je napadati pa je Petković u 54. ponovno zabio, da bi Claesson u 69. opet izjednačio. Pobjedu Dinamu donio je Atiemwen u 75. minuti.

Dinamo je dosta oscilirao, ali je pokazao da je jako ozbiljna momčad i apsolutno zasluženo je došao do pobjede uoči uzvrata u Zagrebu sljedećeg tjedna.

"Nismo padali zato što smo bili i prije utakmice svjesni koliko smo dobri i da držimo sve u svojim rukama i da će se više pitati nas nego njih iako ih stvarno treba respektirati. Vjerovali smo, puni smo samopouzdanja, igrači se međusobno bore i ova faza natjecanja je nagrada za sve što su napravili u prvom dijelu sezone. Moglo je biti puno više, ali nažalost, te neke kontre nismo realizirali. Napravili smo jako puno, ali isto tako imamo još puno posla. Da bismo prošli, u uzvratu moramo biti minimalno ovakvi, ako ne i bolji. Ne smijemo se braniti", rekao je nakon utakmice Zoran Mamić kojeg su ruski novinari pitali hoće li biti slavlja večeras:

"Ostajemo ovdje spavati. Ne znam da li u našem hotelu nešto radi i da li se može naručiti neko piće, ali emocije su velike i sigurno je da se neće spavati odmah nakon dolaska u hotel."

Dinamov trener osvrnuo se i na briljantnu utakmicu Brune Petkovića koji je zabio dva gola i bio je ključan igrač u velikoj pobjedi.

"Bruno se borio kao lav, zadržavao je lopte, asistirao. Mi znamo kakvu kvalitetu imamo u njemu. Ovo je dokaz samo njemu koliko može i putokaz kako da ostvari svoje želje, postane nositelj igre i Dinama i reprezentacije i da eventualno ostvari veliki transfer. Na njemu je sve, on sam odlučuje koliko će daleko doći", rekao je Mamić.

Nakon što je presica završila, Mamić je zamolio za riječ još jednom.

"U ime momčadi i svoje osobno želim reći veliko hvala domaćinu i čovjeku koji je stvorio ovaj klub i dao nam veliki privilegij igrati na ovakvom stadionu. Ovo je bio sportski doživljaj, a igrati utakmicu na ovakvom stadionu je veliki, veliki privilegij", zaključio je Dinamov trener.

Pročitajte više