Zoran Nikolovski: Makedonija će biti ravnopravna Hrvatskoj

SPOMENUTI gospodin Nikolovski osoba je zadužena, naravno od strane nogometnog saveza Makedonije, za odnose s javnošću, a optimizam koji širi gotovo je zarazan.

Nikolovski je rekao u razgovoru za Index kako je sada situacija u makedonskom nogometnom savezu na klimavim nogama, ali što se tiče utakmice s Hrvatskom, momčad je, kaže, vrhunski pripremljena.

"Darko Pančev i njemu bliski ljudi žele promjene i smjenu predsjednika Haralampiea Hadžiristeskog. Za nekoliko dana je glasovanje o podršci predsjedniku i sve će tada biti jasno. Mi smo svi uvjereni da će se Hadžiristeskom izglasati povjerenje. No, i ukoliko dođe do smjene predsjednika, unatoč njegovim najavama, Katanec neće otići, već to može napraviti dva mjeseca nakon, kada je zakazana službena sjednica. Stoga razloga za brigu, pred utakmicom s Hrvatskom, nema." - ističe PR makedonskog nogometnog saveza.

"Makedonska javnost vjeruje u Srećka Kataneca, jer je do sada pokazao da vrlo dobro odrađuje svoj posao. Stvorio je jednu vrlo respektabilnu momčad, koja ima prepoznatljivi stil i kombinatoriku. Imali smo dosta vremena za pripreme te očekujem i više nego ravnopravnu Makedoniju u Zagrebu." - napominje Nikolovski.

Zoran Nikolovski napominje kako je upravo nevjerojatno koliko je dobrih stvari donio Katanecov dolazak.

"Prijašnji izbornici bili su pod utjecajem trenera iz klubova, koji su im određivali tko mora igrati. Međutim sve se promijenilo dolaskom izbornika Kataneca, stoga nije čudno da želimo nastaviti sa suradnjom. On, za razliku od dosadašnjih izbornika, ne trpi zbog toga pritisak od javnosti i klubova koji bi željeli vidjeti svoje igrače u reprezentaciji. Makedonski nogomet je u velikom usponu, stoga se Hrvatska treba pripaziti, iako je nedvojbeno da je ona veliki favoriti." - rekao je Nikolovski u razgovoru za Index.

V.B.
Foto: AFP

Pročitajte više