Zrinka Ljutić je treća, a Leona Popović peta nakon fantastične prve vožnje

Foto: EPA

HRVATSKE skijašice Leona Popović i Zrinka Ljutić odvezle su fantastične prve vožnje slaloma Svjetskog kupa u češkom Špindleruvom Mlynu. Ljutić je treća s 85 stotinki zaostatka za vodećom Mikaelom Shiffrin (44.66 sekundi), dok je Popović peta s 1.23 sekunde sporijim vremenom od Amerikanke. Druga Njemica Lena Duerr zaostaje 67 stotinki, a četvrta Šveđanka Anna Swenn Larsson 1.03 sekunde.

Dakle, obje hrvatske skijašice borit će se za postolje, odnosno najbolje rezultate u karijeri. Popović, koja je startala kao osma skijašica, bila je najbrža do prvog prolaza. Pala je u cilju, ali uspjela je na regularan način završiti utrku. Ljutić je startala 17. te je također bila odlična. Druga utrka je u 12:15 uz prijenos na HRT-u 2.

Popović je jučer bila najbrža u drugoj vožnji

Podsjetimo, Popović je i jučer, na istom skijalištu, odradila najbržu drugu vožnju slaloma, odnosno jednako brzu kao pobjednica Shiffrin. Na taj je način s 20. mjesta iz prve vožnje došla do konačne sedme pozicije. Ljutić je, pak, jučer bila sedma u prvoj vožnji, ali je u drugoj napravila veliku pogrešku, zamalo izletjela i završila kao pretposljednja, 29.

U ukupnom poretku ženskog skijanja vodi Shiffrin s 1617 bodova ispred druge Petre Vlhove s 946 i treće Lare Gut-Behrami s 906 bodova. Popović je 34. sa 192 boda, a Ljutić 39. sa 148 bodova.

Gledajući samo poredak slalomašica, Shiffrin ima najviše bodova, 705. Wendy Holdener je druga s 530, a treća Vlhova ima 510 bodova. Popović je trenutno deveta slalomašica svijeta sa spomenuta 192 boda. Ljutić je 14. sa 130.

 

Pročitajte više