HRVATI U NBA

Zubac otkrio novinarima zbog kojeg je suigrača najviše napredovao

Foto: Guliver / AP

IVICA ZUBAC treći je put u četiri utakmice dohvatio double-double. Uz 10 skokova ostvario je i napadački učinak sezone od 13 poena.

Ipak, Clippersi su bez Kawhija Leonarda i Paula Georgea, koji su pod covid-protokolom, te ozlijeđenog Patricka Beverleya, izgubili u Atlanti 108:99. Tako im je stao niz od sedam pobjeda, no Zubac nije zabrinut.

Na press-konferenciji poslije utakmice govorio je o razlikama između početka ove i prošle sezone Clippersa. Prošle sezone su zbog brojnih ozljeda imali problema s uigravanjem i traženjem kemije na parketu, a ove su do sinoć imali drugi najbolji omjer u NBA ligi.

"Sve je bolje, igramo više kao momčad, bolje dijelimo loptu, bolje se branimo, bolje razgovaramo u obrani. Mislim da smo jednostavno bolji nego lani, imamo više samopouzdanja i napredujemo iz utakmice u utakmicu. Nažalost, danas smo izgubili jer nam je nedostajalo nekoliko igrača, ali mislim da smo u svemu bolji nego lani", rekao je Zubac.

Leonard i George su superzvijezde, ali Zubac ističe važnost Beverleya, prgavog beka i emotivnog lidera Clippersa, koji je također propustio utakmicu. Gledao ju je kod kuće i nakon jednog Zupčevog zakucavanja oduševljeno komentirao na Twitteru.

"Vidio sam to, poslao mi je poruku odmah nakon utakmice, tako je otkad sam došao u ovu momčad. Uvijek razgovara sa mnom, nabrijava me, daje mi savjete i pokušava me natjerati da igram agresivnije. Njemu mogu puno zahvaliti na tome što sam postao bolji igrač", rekao je Zubac.

Taj se napredak vidi u igri, kretanju u obrani i razmišljanju na parketu, ali ne i u statistici. Hrvatski centar, kao i prošle sezone, igra 18 i pol minuta u prosjeku te postiže 7.7 koševa uz 5.5 skokova u odnosu na lanjskih 8.3 poena i 7.5 skokova, ali još je popravio ionako impresivnu učinkovitost te ubacuje čak 71.4% šuteva iz igre.

Pročitajte više