SKIJANJE

Zubčiću na pobjedi čestitao i legendarni Alberto Tomba. "Sutra očekujem težu utrku"

HRVATSKI skijaš Filip Zubčić pobjednik je veleslaloma koji su skijaši u subotu vozili za Svjetski kup u Banskom.

Tom je pobjedom povećao svoje šanse za osvajanje malog Kristalnog globusa, a sve je nakon utrke ovako prokomentirao:

"Borba od starta do cilja"

''Prekrasan dan u Banskom, vrijeme je prekrasno, rezultat je prekrasan, jako smo sretni da sam uspio dohvatiti treću pobjedu u karijeri. Trka je bila stvarno teška, uvjeti su bili ledeni, grbavi, staza je bila dosta tvrda i dosta staze je bilo u sjeni pa je vidljivost bila slaba. Bila je stvarno borba od starta do cilja'', izjavio je Zubčić za HRT.

Čestitke su stigle sa svih strana, a jedna od njih i od legendarnog talijanskog skijaša Alberta Tombe.

''Dobiti čestitku od Tombe je stvarno lijepo, on je za mene legenda skijanja.''

Ovom pobjedom Zubčić je skočio s trećeg na drugo mjesto u ukupnom poretku veleslaloma iza Alexisa Pinturaulta. Zubčić sada ima 468 bodova, a Pinturault 22 više. Treći je Marco Odermatt, koji je danas bio šesti, s 445 bodova.

Pomogla je trenerova staza

Pomoglo je u svemu i to što je stazu za prvu vožnju postavljao Zubčićev trener Marko Šuman.

''Šumi je štekao prvi lauf, stvarno je lijepo poštelao, zatvoreno, moraš se stvarno znati skijati da to odradiš brzo. Mučio sam se od starta, nekih prvih 10-ak vrata nisam mogao ući u najbolji ritam, ali sam od one traverze, od drugog prolaznog vremena fenomenalno odskijao, što se pokazalo i na vremenu, tamo sam bio najbrži. Drugi lauf je bio priča za sebe pošto startao sam 29. Kao što rekoh, uvjeti su bili stvarno teški, grbavo je bilo, ali opet je bila zatvorena staza, što mi je u biti i puno pomoglo jer se trebalo jako puno raditi od vrha do dolje.''

Sutra na istome mjestu Zubčić će tražiti pobjedu kojom bi stigao na vodeće mjesto u poretku najboljih svjetskih veleslalomaša.

''Idem se dobro odmoriti u hotel, odraditi terapiju za leđa, odmoriti se i biti svjež za sutra. Sigurno će biti još teža trka i grbavija staza pošto će biti hladnije vrijeme i ova staza će se još jače zalediti.''

Pročitajte više