Zvezda kvari posao Dinamu, koji je sve dogovorio s golgeterom Maribora

Screenshot: SportKlub

CRVENA ZVEZDA želi dovesti napadača Maribora Žana Vipotnika (21), objavio je Telegraf. Riječ je o slovenskom reprezentativcu koji je ove sezone u 30 nastupa postigao 20 pogodaka i tome dodao jednu asistenciju. Debitirao je i za slovensku reprezentaciju. Izbornik Matjaž Kek uveo ga je u 70. minuti utakmice s Kazahstanom pri rezultatu 1:1, a on je svega osam minuta kasnije zabio za pobjedu.

Telegraf navodi kako je vodstvo Crvene zvezde kontaktiralo Maribor te se raspituje oko potencijalne odštete. Srpski medij navodi i kako su predstavnici tamošnjeg prvaka bili na utakmicama u Sloveniji kako bi vidjeli što Vipotnik može. Podsjetimo, novi član Uprave Dinama Dario Šimić također je bio u Mariboru.

Pregovarao je sa Slovencima kako bi doveo Vipotnika, odnosno zaključio jedan od najvećih poslova u povijesti Dinama. Vipotnik je baš pred Šimićem pokazao zašto ga žele jer je postigao hat-trick u 3:0 pobjedi Maribora nad ND Goricom u 29. kolu slovenske prve lige.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ VIPOTNIKOVE GOLOVE PROTIV GORICE

Crvena zvezda ili Dinamo?

Telegraf ističe kako je i Dinamo zainteresiran za Vipotnika kojeg vidi kao zamjenu za Brunu Petkovića. No, srpski medij smatra kako Zvezda ima prednost u pregovorima jer nudi sigurno nastupanje u Ligi prvaka, dok se zagrebački klub tamo tek treba plasirati.

Za Vipotnika postoji interes iz Rusije, MLS-a i još nekih liga, ali mladi napadač najbliži je Dinamu. Doznali smo kako je Maribor za njega već odbio ponudu iz inozemstva od 4.2 milijuna eura. Dinamo bi ga mogao dobiti za oko tri milijuna eura jer bi u tom slučaju pod račun dao jednog igrača trajno, a jednog na posudbu. O imenima tih igrača još se ne govori.

Vipotnik prema Transfermarktu vrijedi 500.000 eura, ali ta će cijena uskoro biti povećana, kao i interes za sjajnog napadača. Dinamo je dosad samo dvojicu igrača platio više od tri milijuna eura, a to su bili Boško Šutalo i Marko Rog. Jasno je, dakle, da bi ovo bio jedan od najvećih poslova u povijesti Dinama.

Pročitajte više