Zvezda odbila Mamićev prijedlog: Zanima nas samo jaka srpska liga

STIGLE su i prve reakcije na izjave Zdravka Mamića koji želi regionalnu ligu sastavljenu od klubova bivše Jugoslavije. Oglasio se predsjednik Crvene Zvezde koji ne želi da njegov klub sudjeluje u tom projektu.

Zdravko Mamić je na pripremama Dinama u Turskoj hrvatskim i srpskim novinarima objasnio zašto bi regionalna liga, poput one koju igraju košarkaši i vaterpolisti, bila dobro rješenje.

"Osam hrvatskih prvoligaša neće dobiti licencu za sljedeću sezonu. Neće je dobiti ni da im je gospodin Bog brat, i to je stvarnost Prve HNL. Regionalna liga bi bila najbolje rješenje jer je adrenalin i neizvjesnost pokretač onih koji dolaze na utakmicu. Regionalna liga bi donijela više gledatelja i sponzora. Je li netko prigovorio Todoriću ili Krašu što imaju trgovine u Srbiji", rekao je Mamić.

Replicirao mu je predsjednik Zvezde Vladan Lukić.

"Svake se godine u vrijeme ljetne ili zimske pauze pokreće pitanje osnivanja regionalne lige s klubovima iz bivše Jugoslavije. Mislim da se to pitanje pokreće zbog Crvene Zvezde, jer svi klubovi žele igrati protiv nas", rekao je prvi čovjek Zvezde čije riječi prenosi B92.

Lukića puno više interesira kako podignuti kvalitetu srpske ligu.

"Želimo pomoći da se ojača srpska liga, da se poboljša infrastruktura i da natjecanje bude još neizvjesnije. Hoćemo jaku ligu i mislimo da to treba biti prioritet svima u srpskom nogometu", rekao je Lukić i zaključio:

"Da bi se pokrenula regionalna liga, neophodno je da se ispune mnogi uvjeti, a sigurnost je samo jedan od njih. Stoga Crvena Zvezda smatra da je još rano za regionalnu ligu."

Pročitajte više