Zvezda zabranila golmanu igranje protiv "takozvanog Kosova", ali on je otišao

Foto: Profimedia

CRVENA ZVEZDA nije htjela pustiti golmana Omrija Glazera (27) na prijateljsku utakmicu njegovog Izraela i. kako Srbi kažu, "takozvanog Kosova". Taj će se meč igrati u Prištini 12. studenog, samo dan nakon Zvezdinog susreta protiv Železničara iz Pančeva u 15. kolu srpskog prvenstva. Iz Zvezde navode da je baš to razlog Glazerovog izbivanja. Srpski prvak poziva se na pravilo UEFA-e prema kojem klub nije obavezan pustiti igrača na prijateljsku utakmicu.

No Glazer je otputovao u domovinu, gdje će se priključiti pripremama za naredne reprezentativne mečeve svoje nacije protiv Kosova, Mađarske, Švicarske i Rumunjske te je Zvezda tako ostala bez prvog golmana za utakmicu u Pančevu.

Srpski mediji pišu kako je moguće da ne brani u Prištini iz poštovanja prema navijačima Zvezde jer Srbi ne priznaju neovisnost Kosova, ali da će vjerojatno braniti na preostalim utakmicama. Utakmica Izraela i Kosova odgođena je zbog rata koji je izbio u Pojasu Gaze i Izraelu, a igrat će se na isti datum kao i prvenstvena utakmica Crvene zvezde. 

Pročitajte više