ZVIJEZDA LIVERPOOLA O VJERI "Držim se pravila islama, ne pijem alkohol i klanjam se pet puta dnevno"

Foto: Guliver Image/Getty Images

HRVATSKA će posljednju pripremnu utakmicu prije odlaska u Rusiju odigrati u Osijeku 8. lipnja protiv Senegala. Prva zvijezda afričke reprezentacije je krilni napadač Liverpoola Sadio Mane, fantastičan nogometaš koji će na muke stavljati Vidu, Ćorluku i ekipu. U utorak Senegal igra prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije BiH, a prije te utakmice dao je zanimljiv intervju u kojem je progovorio o svom poimanju vjere.
 

"Religija mi je važnija od bilo čega. Poštujem pravila islama i molim se pet puta dnevno i nikada, baš nikada, ne pijem alkohol", kazao je Mane, pa je dodao:
 
"Ne postoji nijedan problem između mog prakticiranja vjere i uspjeha. Uvijek sam želio postati nogometaš, moji roditelji su veoma ponosni na činjenicu da sam uspio u tome. Ni u jednom trenutku mi vjera nije odmogla, samo mi je pomogla da uspijem."
 

Embed from Getty Images

Mane je odrastao u Bambaliju, malom gradu u Senegalu, gdje je njegov otac bio imam najveće džamije, a upravo je Sadio platio rekonstrukciju tog vjerskog objekta. Baš kao i Salah i mnogi drugi afrički igrači, Mane novac daje u dobrotvorne svrhe i pomaže gladnim i bolesnim.
 
"U Senegalu je 90 posto muslimana i možda 10 posto kršćana i svi žive u harmoniji i miru kao pravi prijatelji. Moj najbolji prijatelj Luca je kršćanin i mi smo uvijek posjećivali jedni druge'', kazao je Mane, pa je nastavio:
 
"Živio sam u malom mjestu u Senegalu, bili smo odsječeni od svijeta, ali vjerovao sam uvijek da mogu uspjeti. Sada sam tu gdje jesam, no ne planiram odustati niti se manje boriti. I dalje dajem sve od sebe, a nogomet mi je uz vjeru nešto najvažnije u životu."
 
"Bilo mi je malo teško u Engleskoj na početku zbog vremena i kiša, ali volim nogometnu kulturu u ovoj zemlji. Neko vrijeme sam se zadržavao u hotelu, ali sada više uživam u Liverpoolu. Zadovoljstvo je biti u ovako velikom klubu i raditi s Kloppom. On je zaista fantastičan, svi igrači ga cijene i vole.''

Pročitajte više