Europa liga

Zvijezda West Hama nakon poraza od Frankfurta: Ne možete protiv sudaca

Foto: EPA

NAJVRJEDNIJI igrač West Hama Declan Rice (23) nije bio zadovoljan suđenjem u uzvratnoj utakmici polufinala Europa lige u kojoj je njegova momčad izgubila kod Frankfurta. Nakon što su u Londonu poraženi 2:1, nogometaši West Hama u Njemačkoj su izgubili 1:0 te su od 17. minute igrali s čovjekom manje. Aaron Cresswell dobio je crveni karton nakon VAR pregleda.

"Crveni karton je vjerojatno bio zaslužen, ali neke druge odluke su bile loše", rekao je Rice za BT Sports o sucu Jesusu Gilu Manzanu pa dodao: "Izgledalo je kao da svaka sučeva odluka ide u njihovu korist. Kad imate nekog tko je tako protiv vas, ne možete napraviti puno."

Rice: Frankfurt je dobar, ali nema šanse da je bolji od Seville i Lyona

"Razočarani smo, no daleko smo dogurali. Nemamo najširi kadar, ali svaki tjedan igramo i tako više od 50 utakmica. Ipak, i ponosan sam, imali smo igrača manje i opet smo dobro odigrali. Mnoge ekipe bi u toj situaciji izgubile tri ili četiri razlike. Pokušali smo napasti i s igračem manje. To govori što je West Ham. Borit ćemo se do kraja", izjavio je Rice pa zaključio:

"Crveni karton će uvijek sve otežati. Bili smo uvjereni da nas neće pobijediti na dvije utakmice. Naravno, dobra su ekipa, ali nema šanse da su bolji od Seville i Lyona, koje smo pobjeđivali. Možda su nam preslični i možda nas je to sustiglo. Daleko smo dogurali, nitko nije očekivao West Ham ovdje. Unatoč porazu, završili smo ovo na jedan pozitivan način."

Rice ove sezone uglavnom nosi kapetansku traku na utakmicama West Hama jer kapetan Mark Noble ne igra mnogo. Ipak, nagađa se da bi ovaj engleski reprezentativac ovo ljeto mogao promijeniti klub, a za njegov transfer spominje se da će West Ham tražiti čak 150 milijuna eura.

Pročitajte više