ZVIJEZDE VIŠE NISU (NE)DODIRLJIVE Evo koliko koštaju Messi, Ronaldo, Modrić, Rakitić...

Foto: Getty Images / Guliver Image

TRANSFER Neymara, najskuplji u povijesti, dokazao je kako u današnjem nogometu nema pravila. Kada je Brazilac potpisao ugovor čelnici Barcelone pomislili su da će otkupna klauzula od 222 milijuna eura biti više nego dovoljna.

Međutim, pojavio se PSG, platio spomenutu cifru i praktički bez pitanja odveo jednog od najboljih igrača na svijetu, a u cijeloj priči trebao je samo on pristati doći u Pariz, što se na kraju i dogodilo. 

Upravo je to uplašilo europske velikane, koji moraju potpisivati nove ugovore sa svojim najvećim zvijezdama i blindirati ih milijunima eura ako ne žele ostati bez njih.

Tako Lionela Messija neki klub može trenutačno dobiti za 300 milijuna eura, baš kao i Cristiana Ronalda, iako se priča kako Portugalac u ugovoru ima otkupnu klauzulu od čak milijardu eura, baš kao i Karim Benzema. Tu su i Gareth Bale te Luka Modrić, koji po ugovoru vrijede 500 milijuna eura. 

"Ne bih prodao Ronalda ni da plate zlatom", poručio je Florentino Perez, svjestan da je milijardu eura ipak previše za sve, pa čak i za PSG.

No, na primjer, Isco može otići za 150 milijuna, Sergio Ramos za 75, a Mateo Kovačić za 50 milijuna, te će prvak Europe sigurno u budućnosti pokušati produžiti njihove ugovore zbog otkupnih klauzula, jer danas 70 milijuna eura vrijedi branič Southamptona Virgil van Dijk, toliko za njega traži engleski klub. 

Također, morat će se osigurati i Barcelona, jer je otkupna klauzula Luisa Suareza 200 milijuna eura, baš kao i u ugovoru Gerrarda Piquea, Sergija Busquetsa, dok Ivan Rakitić može ići ako netko plati 125 milijuna eura bez pregovora s Kataloncima

Kada su neki od spomenutih nogometaša potpisivali nove ugovore Real i Barcelona nisu ni slutili da će nogomet otići na razinu više tijekom prijelaznog roka, pa im sada ostaje da kroz primjer Ronalda i Benzeme podignu ljestvicu do milijarda i milijarda eura, kako bi osigurali svoje zvijezde. 

Pročitajte više